Ingrediente: 1 varza murata cam de 1 kg, 300 g
costita afumata, 3 linguri untura, 1 lingurita boia de ardei, 10
boabe piper, sare.
Mod de preparare:
1. Se taie o varza mare, murata, in felii. Daca este prea acra, se spala intr-o apa sau doua si se scurge bine.
2. Se taie costita afumata cu sorici cu tot, in
felii groase de un deget. Daca slanina este prea sarata, se va tine o perioada de
timp in apa.
3. Se asaza pe fundul cratitei unsa cu grasime un rand de
felii de varza, apoi un rand de slanina, urmand asa pana se termina varza si slanina.
4. Se adauga o ceasca de apa si untura. Aceasta mancare nu este gustoasa decat grasa si bine scazuta. Trebuie sa fiarba inabusit cel putin trei ore.
5. Cand este aproape gata, se adauga cateva boabe de piper si, dupa gust, putina boia de ardei. Daca in timpul fiertului scade prea tare, se adauga putina apa. Este mult mai gustoasa incalzita a doua zi.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu