Ingrediente: 600 g carne tocata (amestec vita-porc), 1
ou, 2 cepe potrivite, 2-3 linguri ulei de masline, 400 g rosii mici, 150 g
masline fara samburi, 2 foi de dafin, 100 ml vin alb sec, 1 lingurita rasa
cimbru uscat, 4-5 fire maghiran verde, 200 ml ulei pentru prajit, sare, piper.
Mod de preparare:
1. Amestecati bine intr-un castron carnea tocata cu
oul si cu 1 ceapa taiata cat mai marunt sau data prin masina de tocat.
2. Adaugati cimbrul uscat si potriviti de sare, piper si lasati compozitia
10-15 minute pentru a se combina mirodeniile.
3. Formati cu palmele umezite mici chiftelute, tavaliti-le prin faina si
prajiti-le in ulei pana ce se rumenesc frumos. Scoateti chiftelutele din tigaie,
scurgetile bine de ulei si puneti-le pe servetele absorbante.
4. In alta tigaie, prajiti in 2-3 linguri ulei de masline, ceapa ramasa,
tocata marunt. Si cand s-a rumenit, adaugati rosiile, maslinele, vinul, foile
de dafin si maghiranul tocat marunt.
5. Puneti in cratita si chiftelutele prajite, adaugati o cescuta de apa,
acoperiti cratita cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic 30 de minute.
Potriviti de sare si piper.
6. Se servesc chiftelutele fierbinti impreuna cu sosul din tigaie.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu