Prajitura cu ciocolata "Brownies"

Ingrediente: 200 g ciocolata neagra (70 %), 250 g unt nesarat, 80 g cacao pudra, 65 g faina, 360 g zahar, 1 lingurita praf de copt, 4 oua proaspete.

Mod de preparare:
1. Porniti cuptorul setat pe 180 grade Celsius. Asezati hartie de copt intr-o tava patrata de 24 cm.

2. Rupeti ciocolata neagra in bucati cat mai mici. Umpleti o oala mica aproximativ un sfert cu apa fierbinte. Asezati deasupra un castron, dar sa nu atinga apa si puneti in castron ciocolata neagra si untul. Lasati la topit si amestecati din cand in cand. Dati deoparte si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.

3. Intr-un castron mic cerneti faina si cacaua si amestecati cu praful de copt.

4. In alt castron bateti ouale impreuna cu zaharul cu ajutorul unui mixer, la viteza maxima. Este gata cand ouale si-au dublat volumul si compozitia sta in castron daca intoarcem castronul.

5. Adaugati peste oua ciocolata si untul topit, la temperatura camerei si amestecati usor cu o spatula, dintr-o parte in alta si de jos in sus.

6. Adaugati faina, cacaua si praful de copt, cernandu-le printr-o sita mica si amestecati usor. Amestecul va arata uscat si prafuit la inceput, putin nepromitator, dar daca continuati sa amestecati veti obtineti iar o compozitie lucioasa.

7. Turnati compozitia in tava si cu ajutorul spatulei distribuit compozitia spre fiecare colt al tavii si nivelati.

8. Introduceti tava in cuptor si coaceti timp de 25 minute. Dupa ce a trecut acest timp, deschideti cuptorul si miscati putin tava. Daca compozitia are tendinta sa tremure inseamna ca nu este gata, si mai dati la cuptor inca 5 minute. Este gata cand deasupra se formeaza o crusta subtire si prajitura tinde sa se dezlipeasca singura de marginile tavii. Scoateti tava din cuptor.

9. Lasati prajitura sa se raceasca in tava, dupa care o transferati cu ajutorul hartiei de copt pe un fund de lemn si taiati in patrate potrivite.


Pofta buna!

Comentarii