Ingrediente: 200 g ciocolata neagra (70 %),
250 g unt nesarat, 80 g cacao pudra, 65 g faina, 360 g zahar, 1 lingurita praf
de copt, 4 oua proaspete.
Mod de preparare:
1. Porniti
cuptorul setat pe 180 grade Celsius. Asezati hartie de copt intr-o tava patrata
de 24 cm.
2. Rupeti
ciocolata neagra in bucati cat mai mici. Umpleti o oala mica aproximativ un
sfert cu apa fierbinte. Asezati deasupra un castron, dar sa nu atinga apa si
puneti in castron ciocolata neagra si untul. Lasati la topit si amestecati din
cand in cand. Dati deoparte si lasati sa se raceasca la temperatura camerei.
3.
Intr-un castron mic cerneti faina si cacaua si amestecati cu praful de copt.
4.
In alt castron bateti ouale impreuna cu zaharul cu ajutorul unui mixer, la
viteza maxima. Este gata cand ouale si-au dublat volumul si compozitia sta in
castron daca intoarcem castronul.
5.
Adaugati peste oua ciocolata si untul topit, la temperatura camerei si
amestecati usor cu o spatula, dintr-o parte in alta si de jos in sus.
6.
Adaugati faina, cacaua si praful de copt, cernandu-le printr-o sita mica si
amestecati usor. Amestecul va arata uscat si prafuit la inceput, putin
nepromitator, dar daca continuati sa amestecati veti obtineti iar o compozitie
lucioasa.
7.
Turnati compozitia in tava si cu ajutorul spatulei distribuit compozitia spre
fiecare colt al tavii si nivelati.
8.
Introduceti tava in cuptor si coaceti timp de 25 minute. Dupa ce a trecut acest
timp, deschideti cuptorul si miscati putin tava. Daca compozitia are tendinta sa
tremure inseamna ca nu este gata, si mai dati la cuptor inca 5 minute. Este
gata cand deasupra se formeaza o crusta subtire si prajitura tinde sa se
dezlipeasca singura de marginile tavii. Scoateti tava din cuptor.
9. Lasati prajitura sa se
raceasca in tava, dupa care o transferati cu ajutorul hartiei de copt pe un
fund de lemn si taiati in patrate potrivite.
Pofta
buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu