Supa crema de dovleac

Ingrediente: 1,5-2 kg dovleac, 2 morcovi, 2 cartofi, 2 linguri unt, 2,5 l supa de legume, o bucata de ghimbir cat o nuca, 3 linguri seminte de dovleac, ulei de masline extravirgin, sare, piper.

Mod de preparare:
1. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele.

2. Se curata cartofii, se spala si se taie cubulete.

3. Dovleacul se curata de coaja si de samburi si se taie in bucatele mici.

4. Intr-o tigaie adanca se incinge untul si se calesc legumele pentru cateva minute.

5. Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe razatoarea mica.

6. Intr-o oala se pune la fiert 2 l supa de legume. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele sotate. Se adauga sare, piper dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de minute la foc mediu.

7. Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema. Se pune crema in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara sa fiarba! Daca este prea groasa se mai poate subtia adaugand putina supa de legume.

8. Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc putin.

9. Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se presara semintele de dovleac si 5-10 picaturi ulei de masline extravirgin.


Pofta buna!

Comentarii