Ingrediente: 1,5-2 kg dovleac, 2 morcovi, 2 cartofi, 2
linguri unt, 2,5 l supa de legume, o bucata de ghimbir cat o nuca, 3 linguri
seminte de dovleac, ulei de masline extravirgin, sare, piper.
Mod de preparare:
1. Se curata morcovul, se spala si se taie rondele.
2. Se curata cartofii, se spala
si se taie cubulete.
3. Dovleacul se curata de coaja si de samburi si se taie
in bucatele mici.
4. Intr-o tigaie adanca se incinge untul si se calesc legumele pentru
cateva minute.
5. Ghimbirul se curata de coaja, se spala si se da pe
razatoarea mica.
6. Intr-o oala se pune la fiert 2
l supa de legume. Dupa ce incepe sa fiarba se adauga ghimbirul si legumele
sotate. Se adauga sare, piper dupa gust si se lasa la fiert aproximativ 40 de
minute la foc mediu.
7. Cand au fiert legumele, se pune compozitia intr-un
mixer sau blender si se mixeaza pana devine crema. Se pune crema
in vasul in care au fiert si se mai lasa cateva minute pe foc mediu, dar fara
sa fiarba! Daca este prea groasa se mai poate subtia adaugand putina
supa de legume.
8. Samburii de dovleac se curata de coaja si se prajesc
putin.
9. Se pune supa crema in farfurii, iar pe deasupra se
presara semintele de dovleac si 5-10 picaturi ulei de masline extravirgin.
Pofta
buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu