Ingrediente:
2 cartofi mari, 2 morcovi, 7 cepe verzi, 1 capatana
usturoi, 1 radacina de telina mica, 2 ardei grasi, 2 radacini patrunjel, ½
vanata, ½ dovlecel, 800 gr suc de rosii de gradina, 2 legaturi leustean, 2
legaturi marar, 2 legaturi patrunjel, frunzele de la telina mica, 100 ml ulei,
3 litri apa, 1 litru bors, cimbru, sare si piper dupa gust.
Mod
de preparare:
Pasul 2: Se pune o
cratita de 8 litri la incins cu cei 100 ml ulei. Dupa ce s-a incins uleiul se
pune ceapa si se lasa la calit doar cat sa se inmoaie. Se adauga morcovul,
telina, ardeiul si patrunjelul si se calesc pana se inmoaie amestecand continu.
Dupa ce legumele s-au calit se adauga cei 3 litri de apa clocotiti in
prealabil.
Pasul 3: Se taie
cubulete cartofii si se pun la fiert timp de 10 minute. Dupa 10 minute se taie
cuburi vanata si dovlecelul si se pun la fiert. Se toaca marunt ¾ din capatana
de usturoi si se pune la fiert. Totul se lasa la fiert timp de 15 minute.
Pasul 4: Dupa cele 15
minute se adauga sucul de rosii. Pe un alt ochi de aragaz se pune la fiert
borsul cu cimbru.
Pasul 5: Cand borsul
este fiert se asteapta inca 5 minute dupa care se varsa in oala. Se lasa totul
la fiert timp de 15 minute. Dupa cele 15 minute se adauga sarea si piperul.
Pasul 6: Cand am
terminat de fiert ciorba adaugam restul de usturoi tocat marunt, dam un clocot
timp de 1 minut, adaugam verdeturile tocate marunt si stingem.
Va dorim Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu