vineri, 10 august 2012

Ciorba de Legume


Ingrediente: 2 cartofi mari, 2 morcovi, 7 cepe verzi, 1 capatana usturoi, 1 radacina de telina mica, 2 ardei grasi, 2 radacini patrunjel, ½ vanata, ½ dovlecel, 800 gr suc de rosii de gradina, 2 legaturi leustean, 2 legaturi marar, 2 legaturi patrunjel, frunzele de la telina mica, 100 ml ulei, 3 litri apa, 1 litru bors, cimbru, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:
Pasul 1: se dau prin razatoare morcovul, telina si radacinile de patrunjel. Se toaca marunt ardeii grasi si se pun la un loc cu morcovul, telina si patrunjelul. Se toaca ceapa cu tot cu frunze si se aseaza pe o farfurie separat.

Pasul 2: Se pune o cratita de 8 litri la incins cu cei 100 ml ulei. Dupa ce s-a incins uleiul se pune ceapa si se lasa la calit doar cat sa se inmoaie. Se adauga morcovul, telina, ardeiul si patrunjelul si se calesc pana se inmoaie amestecand continu. Dupa ce legumele s-au calit se adauga cei 3 litri de apa clocotiti in prealabil.

Pasul 3: Se taie cubulete cartofii si se pun la fiert timp de 10 minute. Dupa 10 minute se taie cuburi vanata si dovlecelul si se pun la fiert. Se toaca marunt ¾ din capatana de usturoi si se pune la fiert. Totul se lasa la fiert timp de 15 minute.

Pasul 4: Dupa cele 15 minute se adauga sucul de rosii. Pe un alt ochi de aragaz se pune la fiert borsul cu cimbru.

Pasul 5: Cand borsul este fiert se asteapta inca 5 minute dupa care se varsa in oala. Se lasa totul la fiert timp de 15 minute. Dupa cele 15 minute se adauga sarea si piperul.

Pasul 6: Cand am terminat de fiert ciorba adaugam restul de usturoi tocat marunt, dam un clocot timp de 1 minut, adaugam verdeturile tocate marunt si stingem.

Va dorim Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu