Ingrediente: 2
pulpe de miel (pulpele din spate); 500 g cartofi de marime medie; 1 capatana de
usturoi; 50 g slanina afumata; 250 ml vin rosu, sec; 2 linguri de ulei vegetal;
4 crengute de cimbru, curatate; 1 lingurita de sare; 1/2
lingurita de piper, macinat; 1 morcov; 3-4 rosii de marime medie.
Preparare:
1.
Pregatirea
ingredientelor: Taiati slanina felii subtiri. Jumatate din usturoi (curatat) taiati-l in 4
pe lungime, iar cealalta jumatate zdrobiti-o. Taiati rosiile in 4 si morcovii
taiati-i rondele, de cca. 1/2 de cm grosime. Taiati cartofii in 4, curatati
cimbrul, pregatiti-va sarea, piperul, vinul si uleiul, si aveti toate
ingredientele la indemana.
2. Spalati
pulpele de miel, stergeti-le de apa cu un prosop de hartie, dupa care, cu un
cutit, faceti incizii adanci pe ambele parti ale pulpei. Introduceti cate o
felie de usturoi si de slaninuta in fiecare taietura. Dupa ce ati terminat de
impanat pulpele de miel, puneti-le intr-o tava si preparati crema de usturoi.
3. Pentru pasta de usturoi
respectati urmatorii pasi: Puneti peste cele 2
linguri de ulei, sarea si piperul. Adaugati cimbrul, usturoiul zdrobit si
amestecati bine pana obtineti o compozitie omogena si s-au integrat uniform in
compozitie toate ingredientele.
4. Puneti
cu lingurita pasta de usturoi pe pulpe, dupa care frecati bine pulpele, cu
aceasta pasta, pe ambele parti. Dupa ce ati adaugat toata pasta de usturoi pe
pulpe, adaugati putin ulei vegetal in tava si puneti cartofii in tava. Adaugati
apoi morcovul si condimentati cu sare si piper legumele (cartofii si morcovul).
5. Introduceti
tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasati-o in cuptor timp de 20
de minute. Dupa 20 de minute scoateti tava din cuptor, intoarceti pulpele si
adaugati vinul. Introduceti din nou tava in cuptor si lasati-o inca 30 de
minute, tot la 180 de grade. Dupa ce s-au epuizat cele 30 de minute, scoateti
tava din cuptor si intoarceti din nou pulpele. Adaugati rosiile si introduceti
din nou tava in cuptor timp de 30 de minute.
6. Dupa ce a stat inca 30 de minute
in cuptor scoateti tava intoarceti pulpele, mariti temperatura cuptorului la
200 de grade si introduceti din nou tava in cuptor pentru inca 30 de minute.
Dupa ce au trecut si aceste 30 de minute scoateti tava pentru ultima oara,
intoarceti pulpele si mai lasati-o la cuptor inca 30 de minute. Dupa ce a stat
aceste ultime 30 de minute, stingeti focul si friptura de miel este gata.
7. Scoateti tava din cuptor, puneti
pulpele si legumele pe un platou, feliati friptura si se poate servi cu salata
verde.
Pofta
buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu