joi, 29 ianuarie 2015

Macaroane cu branza

Ingrediente: 400 g macaroane, 100 g branza rasa, 50 g unt proaspat, sare.
Mod de preparare:
1. Se pun 3 l de apa cu putina sare la fiert. Cand apa clocoteste se da drumul macaroanelor, rupte sau nu in bucati.

2. Indata ce incep sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic si se tin circa 20 de minute. Macaroanele nu trebuie sa fiarba prea mult, si nici la foc mare, deoarece se sfarama si devin cleioase.

3. Se scurg bine de apa, turnandu-le prin strecuratoare cu gauri mari si se limpezesc cu apa fierbinte.

4. Se pun in cratita, se adauga untul proaspat, desfacut in mai multe bucati ca sa se topeasca repede si 2 linguri de branza rasa. Se misca cratita, pana incepe branza sa se topeasca, se adauga inca doua linguri de branza si se tin o clipa pe foc sa se infierbante.

5. Se servesc fierbinti.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu