Ingrediente: 400 g macaroane, 100
g branza rasa, 50 g unt proaspat, sare.
1. Se pun
3 l de apa cu putina sare la fiert. Cand apa clocoteste se da drumul
macaroanelor, rupte sau nu in bucati.
2.
Indata
ce incep sa fiarba se dau la o parte, pe foc mai mic si se tin circa 20 de
minute. Macaroanele nu trebuie sa fiarba prea mult, si nici la foc mare,
deoarece se sfarama si devin cleioase.
3.
Se
scurg bine de apa, turnandu-le prin strecuratoare cu gauri mari si se limpezesc
cu apa fierbinte.
4. Se pun
in cratita, se adauga untul proaspat, desfacut in mai multe bucati ca sa se
topeasca repede si 2 linguri de branza rasa. Se misca cratita, pana incepe
branza sa se topeasca, se adauga inca doua linguri de branza si se tin o clipa
pe foc sa se infierbante.
5.
Se
servesc fierbinti.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu