Ingrediente: 6 oua, 2
linguri de lapte, sare, 1 lingura de unt sau untura.
Bine de stiut: Tigaia pentru
omleta trebuie sa fie din fonta groasa. Daca este subtire, omleta se arde
inainte de a se coace. De asemenea trebuie sa fie de marimea potrivita cu
numarul oualor, adica de vreo 25 cm diametru la marginea de sus pentru 6 oua.
Mod de preparare:
1. Se bat ouale, se
adauga laptele, sau o lingura de smantana si sare.
2. Se pune tigaia cu o
lingura de unt sau untura la foc tare si cand s-a infierbantat, se toarna ouale
batute.
3. Cand incep sa se
intareasca, se introduce pe dedesubt un cutit cu varful lat, sau se misca iute
tigaia, ca sa nu se prinda omleta de fundul tigaii.
4. Se rastoarna pe
farfurie si se serveste calda.
Optional: Cu ajutorul cutitului
se impatureste omleta in trei, dupa ce s-a pus garnitura dorita si se serveste.
-pireu de spanac sau foi de spanac
intregi, oparite si inabusite in unt;
-rosii inabusite in unt, dupa ce s-au
scos semintele;
-varfuri de sparanghel fiert in apa si oparite
cu unt;
-branza, sunca etc.
Comentarii
Trimiteți un comentariu