vineri, 30 ianuarie 2015

Omleta

Ingrediente: 6 oua, 2 linguri de lapte, sare, 1 lingura de unt sau untura.

Bine de stiut: Tigaia pentru omleta trebuie sa fie din fonta groasa. Daca este subtire, omleta se arde inainte de a se coace. De asemenea trebuie sa fie de marimea potrivita cu numarul oualor, adica de vreo 25 cm diametru la marginea de sus pentru 6 oua.

Mod de preparare:
1. Se bat ouale, se adauga laptele, sau o lingura de smantana si sare.

2. Se pune tigaia cu o lingura de unt sau untura la foc tare si cand s-a infierbantat, se toarna ouale batute.

3. Cand incep sa se intareasca, se introduce pe dedesubt un cutit cu varful lat, sau se misca iute tigaia, ca sa nu se prinda omleta de fundul tigaii.

4. Se rastoarna pe farfurie si se serveste calda.

Optional: Cu ajutorul cutitului se impatureste omleta in trei, dupa ce s-a pus garnitura dorita si se serveste.
       -pireu de spanac sau foi de spanac intregi, oparite si inabusite in unt;
       -rosii inabusite in unt, dupa ce s-au scos semintele;
       -varfuri de sparanghel fiert in apa si oparite cu unt;
       -branza, sunca etc. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu