Ingrediente: 1 pui mare, 1
l apa, 1 ceapa, 1 ½ ceasca de orez, 2 linguri de unt topit, unt proaspat (cat o
nuca), sare.
Mod de preparare:
1.
Puiul
taiat bucati se fierbe in apa cu ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere
puiul si se lasa sa fiarba la foc mic. Se ia spuma. Puiul nu trebuie sa fie
prea fiert.
2.
Se
alege orezul, se spala si se scurge.
3. Separat,
intr-o oala, se infierbanta untul, in care se prajeste usor orezul. Se toarna 3
cesti de zeama in care a fiert puiul, bine limpezita, se aseaza bucatile de
pui, se acopera si se da la cuptor, la foc mic.
4. Se tine 20-25 de minute si nu se umbla cu lingura in
pilaf.
5. Inainte
de a servi, se pune peste pilaf putin unt proaspat, taiat in bucatele foarte
mici, ca sa se topeasca repede.
Pofta
buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu