joi, 29 ianuarie 2015

Pilaf de pui

Ingrediente: 1 pui mare, 1 l apa, 1 ceapa, 1 ½ ceasca de orez, 2 linguri de unt topit, unt proaspat (cat o nuca), sare.


Mod de preparare:
1. Puiul taiat bucati se fierbe in apa cu ceapa si putina sare. Apa trebuie sa acopere puiul si se lasa sa fiarba la foc mic. Se ia spuma. Puiul nu trebuie sa fie prea fiert.

2. Se alege orezul, se spala si se scurge.

3. Separat, intr-o oala, se infierbanta untul, in care se prajeste usor orezul. Se toarna 3 cesti de zeama in care a fiert puiul, bine limpezita, se aseaza bucatile de pui, se acopera si se da la cuptor, la foc mic.

4. Se tine 20-25 de minute si nu se umbla cu lingura in pilaf.

5. Inainte de a servi, se pune peste pilaf putin unt proaspat, taiat in bucatele foarte mici, ca sa se topeasca repede.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu