Ingrediente: 1 pui intreg, 1 lingura de untura, 3 cepe, 1/2
lingura de faina, 1 lingura de bulion, 2 catei de usturoi, sare, 10 boabe de
piper, 1 frunza de dafin, 2 linguri de otet de vin.
Mod de preparare:
1. Se cutata puiul, se taie bucati, se sareaza si se inabusa intr-o
cratita cu putina untura. Se lasa sa se rumeneasca.
2. Se adauga cepele taiate felii subtiri, faina si se amesteca pana incepe
sa se rumeneasca.
3. Se stinge cu putina apa. Se mai adauga o lingura de bulion, usturoiul,
sare, piper, o frunza de dafin si se fierbe pana ce puiul este destul de
fraged. Se mai adauga apa fierbinte daca sosul scade prea tare si puiul nu este
fraged.
4. Cand este aproape gata, se adauga otetul. Se lasa sa mai dea un clocot.
Sosul trebuie sa fie potrivit de scazut.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu