Rigatoni Napoletani

Ingrediente: 500 g rigatoni (paste scurte), 100 ml ulei (de preferinta ulei de masline), 400 g pulpa de vitel tocata, 1 ou, 600 g rosii, 150 ml vin rosu, 1 legatura ceapa verde, 1 lingurita maghiran uscat, 1 foaie de dafin, 100 g pancetta, 250 g mozzarella, 50 g parmezan ras, 50 g pesmet, 2 linguri sos de soia, 1 legatura busuioc verde.

Mod de preparare:
1. Opariti 10-15 secunde rosiile, curatati-le de pielita si taiati-le in cuburi mici.

2. Se amesteca intr-un castron carnea tocata cu 2 fire de ceapa verde curatata, spalata si tocata cat mai marunt. Adaugati maghiranul, sosul de soia, oul, 2-3 linguri de pesmet, potriviti de sare si piper si omogenizati bine compozitia.

3. Din pasta obtinuta se formeaza mici chiftelute de marimea unei masline pe care le dam prin pesmet si le prajim in ulei.

4. Se adauga peste chiftelutele prajite rosiile, vinul, foaia de dafin, jumatate de legatura de busuioc tocat marunt si se potriveste de sare si piper. Lasati sa fiarba la foc mic circa 20 de minute.

5. Fierbeti pastele in apa cu o lingurita de sare dupa indicatiile de pe ambalaj. Scurgeti-le de apa si amestecati-le cu chiftelutele si sosul acestora, apoi puneti totul intr-o tava mai adanca unsa cu unt si tapetata cu pesmet.

6. Puneti peste paste, intr-un strat uniform pancetta, tocata marunt. Presarati apoi pe deasupra mozzarella amestecata cu parmezanul si cu busuiocul ramas, tocat marunt.

7. Bagati tava in cuptorul incins la 180 grade Celsius si coaceti pastele pana cand se rumenesc frumos pe deasupra.


Pofta buna!

Comentarii