vineri, 13 februarie 2015

Supa de ceapa

Ingrediente: 3 l apa sau zeama de carne, 250 g ceapa, 2 linguri unt, o lingura faina, sare, 6 felii de paine prajita in unt, 1 lingura branza rasa (de preferinta parmezan ras).

Mod de preparare:
1. Se taie ceapa in felii foarte subtiri si se pune la prajit in untul incins. Nu trebuie sa se ingalbeneasca. Cand incepe sa se moaie, se trage cratita pe marginea aragazului.


2. Se adauga faina si se amesteca mereu si cand ceapa si faina au inceput sa prinda o culoare galbuie, se sting cu apa sau, mult mai bine, cu zeama de carne, amestecand continuu. Se pune sare si se lasa sa fiarba incet inca un sfert de ora.

3. Se prajesc feliile de paine in unt pana cand prind o culoare aurie.

4. Serviti supa in farfurii adanci cu o felie de paine prajita deasupra si presarati parmesan ras.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu