Ingrediente:
42 creveti proaspeti sau decorticati, 1 capatana
usturoi, 1 lingurita miere de albine, 2-3 linguri otet balsamic, 3-4 linguri
sos de soia, 50 ml ulei, sare si piper (reteta pentru 6 persoane).
Mod
de preparare:
Pasul 2: Pentru pregatirea sosului se curata usturoiul si se piseaza ca pentru mujdei. Se pun cei 50 ml ulei intr-o tigaie, la foc mediu, iar cand s-a incins foarte bine se pune usturoiul. Se caleste putin, dupa care se adauga sosul de soia, otetul balsamic si mierea de albine. Atentie, usturoiul nu trebuie prajit prea tare deoarece devine amarui. Puteti gusta iar daca considerati ca mai trebuie aduagat unul din ingrediente (sos de soia, otet balsamic sau miere de albine), il puteti adauga.
Pasul 3: Se infing
cate 7 creveti pe cate o tepusa pentru frigarui si se pun pe gratarul bine
incins. Atentie la timpul de gatire! Crevetii se fac foarte repede iar daca
sunt prajiti prea mult devin cauciucati.
Pasul 4: Dupa ce au
fost gatiti, scoatem crevetii de pe tepuse, ii punem in farfurii si turnam cu o
lingurita sosul pregatit. Se servesc calzi iar bautura recomandata este vinul
alb sec.
Va dorim Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu