vineri, 22 iunie 2012

Cartofi Taranesti la Disc


Ingrediente: 2 kg cartofi, 250 gr bacon sau piept de porc afumat sau cârnați, 2-3 cepe medii, 1/2 capatana de usturoi, 150-200 ml ulei, sare si piper dupa gust. (reteta pentru 6 persoane)
Mod de preparare:

Pasul 1: Se curata si se spala cartofii. Se curata Ceapa si Usturoiul.

Pasul 2: Se taie cartofii rondele, bacon-ul se taie cubulete, ceapa se taie pestisori, iar usturoiul il tocam marunt.
Pasul 3: Se pune discul pe foc si se lasa la incins cu uleiul. Cand s-a incins bine, se pun cartofii si se prajesc cat sa se inmoaie dar fara ai sfarma. Se adauga bacon-ul si se prajesc pana incep sa se rumeneasca.

Pasul 4: Cand cartofii sunt aproape gata se adauga ceapa si usturoiul. Tot acum se adauga sarea si piperul. ATENTIE! Gustati bacon-ul inainte de a-l pune pe disc. Daca este sarat, adaugati sare cu precautie. Nu ne dorim o mancare foarte sarata.

Pasul 5: Scoateti cartofii intr-un castron ceramic si impartitii in mod egal pe farfurii. Se servesc calzi, iar bautura recomandata este vinul alb demisec sau roze demisec.

Va dorim Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu