Ingrediente:
2 kg cartofi, 250 gr bacon sau piept de porc
afumat sau cârnați, 2-3 cepe medii, 1/2 capatana de usturoi, 150-200 ml ulei, sare si piper
dupa gust. (reteta pentru 6
persoane)
Mod
de preparare:
Pasul 1: Se curata si
se spala cartofii. Se curata Ceapa si Usturoiul.
Pasul 2: Se taie
cartofii rondele, bacon-ul se taie cubulete, ceapa se taie pestisori, iar
usturoiul il tocam marunt.
Pasul 3: Se pune
discul pe foc si se lasa la incins cu uleiul. Cand s-a incins bine, se pun cartofii
si se prajesc cat sa se inmoaie dar fara ai sfarma. Se adauga bacon-ul si se
prajesc pana incep sa se rumeneasca.
Pasul 4: Cand
cartofii sunt aproape gata se adauga ceapa si usturoiul. Tot acum se adauga
sarea si piperul. ATENTIE! Gustati bacon-ul inainte de a-l pune pe disc. Daca
este sarat, adaugati sare cu precautie. Nu ne dorim o mancare foarte sarata.
Pasul 5: Scoateti cartofii
intr-un castron ceramic si impartitii in mod egal pe farfurii. Se servesc calzi,
iar bautura recomandata este vinul alb demisec sau roze demisec.
Va dorim Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu