Ouă scoțiene - rețetă ouă fierte și prăjite în crustă de cârnați de oaie

Ingrediente - Cârnați proaspeți din carne de oaie (pleșcoi) - 200 gr pt 2 pers. (100gr per ou), 2 ouă, 3 cartofi mari, 100 ml lapte, 50 g unt

*Optional se mai adaugă puțină sare, piper, cimbru, busuioc, mustar de calitate

Pasul 1 – se cojesc cârnații de piele.

Pasul 2 – se amesteca compoziția, se formează 2 bile și se lasă o oră la frigider, învelite în folie.

Pasul 3 – se curată cei 3 cartofi mari, se taie cubulețe și se pun la fiert pentru piure (cu o linguriță de sare).

Pasul 4 – după ce fierb, se scurg de apă și se pisează, se adaugă unt după gust și lapte încălzit.

Pasul 5 – fierbem cele 2 oua. Pentru gălbenuș moale se fierb 4 min apoi se scot în apa cu gheață la răcit.

Pasul 6 – așezați cele două bile de compoziție pe o foaie de copt și formați doua forme ovale. Decojiti ouăle și așezatile pe forma. Înveliți oul în compoziție. Vă veți ajuta de foaia de copt pentru a înveli oul în compoziție.

Pasul 7 – Luăm 3 farfurii în care punem faina, oul bătut și pesmet.

Pasul 8 – trecem aceste bile prin făină, apoi prin ou si la sfarsit prin pesmet, după care le punem în baie de ulei, cu uleiul foarte bine încins. Prăjiți aceste bile pana devin aurii.

Se poate asezona pe deasupra cu pătrunjel. Poftă bună!

#micdejun I #retetaoua I #carnatiplescoi


 







Comentarii