*Optional se mai adaugă puțină sare, piper, cimbru, busuioc,
mustar de calitate
Pasul 1 – se cojesc cârnații de piele.
Pasul 2 – se amesteca compoziția, se formează 2 bile
și se lasă o oră la frigider, învelite în folie.
Pasul 3 – se curată cei 3 cartofi mari, se taie
cubulețe și se pun la fiert pentru piure (cu o linguriță de sare).
Pasul 4 – după ce fierb, se scurg de apă și se
pisează, se adaugă unt după gust și lapte încălzit.
Pasul 5 – fierbem cele 2 oua. Pentru gălbenuș moale
se fierb 4 min apoi se scot în apa cu gheață la răcit.
Pasul 6 – așezați cele două bile de compoziție pe o
foaie de copt și formați doua forme ovale. Decojiti ouăle și așezatile pe forma.
Înveliți oul în compoziție. Vă veți ajuta de foaia de copt pentru a înveli oul
în compoziție.
Pasul 7 – Luăm 3 farfurii în care punem faina, oul
bătut și pesmet.
Pasul 8 – trecem aceste bile prin făină, apoi prin ou
si la sfarsit prin pesmet, după care le punem în baie de ulei, cu uleiul foarte
bine încins. Prăjiți aceste bile pana devin aurii.
Se poate asezona pe deasupra cu pătrunjel. Poftă bună!
#micdejun I #retetaoua I #carnatiplescoi
Comentarii
Trimiteți un comentariu