luni, 25 iunie 2012

Creveti (Shrimps) la gratar cu sos marinat


Ingrediente: 42 creveti proaspeti sau decorticati, 1 capatana usturoi, 1 lingurita miere de albine, 2-3 linguri otet balsamic, 3-4 linguri sos de soia, 50 ml ulei, sare si piper (reteta pentru 6 persoane).

Mod de preparare:

Pasul 1: Se spala crevetii, se ung cu putin ulei, se sareaza si se pipereaza.

Pasul 2: Pentru pregatirea sosului se curata usturoiul si se piseaza ca pentru mujdei. Se pun cei 50 ml ulei intr-o tigaie, la foc mediu, iar cand  s-a incins foarte bine se pune usturoiul. Se caleste putin, dupa care se adauga sosul de soia, otetul balsamic si mierea de albine. Atentie, usturoiul nu trebuie prajit prea tare deoarece devine amarui. Puteti gusta iar daca considerati ca mai trebuie aduagat unul din ingrediente (sos de soia, otet balsamic sau miere de albine), il puteti adauga.

Pasul 3: Se infing cate 7 creveti pe cate o tepusa pentru frigarui si se pun pe gratarul bine incins. Atentie la timpul de gatire! Crevetii se fac foarte repede iar daca sunt prajiti prea mult devin cauciucati.

Pasul 4: Dupa ce au fost gatiti, scoatem crevetii de pe tepuse, ii punem in farfurii si turnam cu o lingurita sosul pregatit. Se servesc calzi iar bautura recomandata este vinul alb sec.

Va dorim Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu