miercuri, 2 septembrie 2015

Supa cu porumb

Ingrediente: 4 cani cu porumb (proaspat, conservat sau congelat), 1 lingura unt, 1 ceapa (tocata fin), 2 tulpini de telina (tocate fin), 1 ardei gras rosu sau verde (tocat fin), 1 cartof mic (taiat cubulete), 4 catei de usturoi (tocati marunt), 1 ardei iute (tocat fin) (optional), 1 lingura malai sau faina, 5 cani supa de pui sau de legume (daca folositi porumb conservat sau congelat), sare, piper.


Mod de preparare:
1.Daca folositi porumb proaspat primul pas este sa faceti supa de porumb. Daca folositi porumb conservat sau congelat (sariti paragraful 2) si utilizati supa de pui sau supa de legume.

2.Pentru supa de porumb: puneti intr-o oala porumbul proaspat, foi de dafin si turnati 8 cani de apa. Se aduce la fiebere la foc mare dupa care reduceti la foc mediu si fierbeti aproximativ 30 minute. Gustati supa si adaugati sare si piper pana cand are un gust pronuntat de porumb. Fierbeti pana se reduce la cantitatea de 5 cani. Aceasta supa se poate pastra mai multe luni in congelator sau cateva saptamani in frigider.

3.Pentru a face supa: topiti intr-o oala untul la foc mediu. Adaugati ceapa, telina, ardeiul gras, cartoful si amestecati. Acoperiti oala si lasati totul sa se prajeasca inabusit aproximativ 5 minute.

4.Luati capacul de pe oala si adaugati usutroiul si ardeiul iute. Amestecati folosind un strop de apa sau lichid din supa de porum, supa de pui sau supa de legume pentru a impiedica lipirea ingredientelor de fundul oalei.

5.Lasati legumele sa se gateasca inca 5 minute, amestecand ocazional. Acestea ar trebui sa fie rumenite usor si moi, dar cartofii gatiti pe jumatate.

6.Adaugati porumbul, malaiul sau faina si amestecati. Turnati 5 cani de supa si cand incepe sa fiarba reduceti focul la mic si lasati sa fiarba ince 30 minute. Supa ar trebui sa se ingroase si sa devina opaca.

7.Adaugati sare si piper dupa gust. Daca folositi supa facuta de dumneavoastra probabil aveti nevoie de mai multa sare. Daca utilizati supa din comert veti folosi mai putina sare.

8.Serviti cu paine prajita, unsa cu un catel de usturoi sau adaugati un ou fiert pentru un plus de proteine.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu