Ingrediente:
1 linguriță frunze de rozmarin proaspăt,
1 pulpă de berbecuț (fără oase),
2 căţei de usturoi, decojiți si tăiați felii
2 linguri de ulei de măsline,
2 linguri de sare.
Sos Pesto de Pătrunjel și Mentă Mon Gato Concept
Mod de
preparare:
Pasul 1
– Spălați carnea de berbecuț și îndepărtați surplusul de grăsime sau piele;
Pasul 2
– Împănați bucata de carne cu usturoiul tăiat in jumatati. Amestecați uleiul,
sarea şi rozmarinul tocat mărunt și ungeți peste tot carnea de berbecuț.
Pasul 3
– Puneți carnea într-o tavă, acoperiți-o cu hârtie de copt si staniol și
introduceți-o in cuptorul încălzit la 220ºC. La fiecare 30 de minute, se întoarce
pe cealaltă parte si se coace până devine fragedă si se rumenește (aprox.
120-150 de minute, depinde de cuptor).
Pasul 4
– Se scoate din cuptor și se lasă la odihnit circa 30 de minute.
Pasul 5 –
se servește tăiată felii și se toarnă sosul pesto. Garnitura poate fi cartofi
natur, orez, legume la grătar sau ce vă place.
Sosul Pesto aici: https://www.facebook.com/MonGatoConcept/
#reteteculinare #mongatococept #carneberbecut #oaie #friptura #bucatarie #retetalacuptor
Comentarii
Trimiteți un comentariu