vineri, 22 iunie 2012

Bibanei pane la disc


Ingrediente: 2 kg bibani cu dimensiunile intre 8 - 11 cm, malai, 250 ml ulei, sare.

Mod de preparare:

Pasul 1: Se curata bibanii de piele. Tehnica este foarte simpla:

- se taie inotatoarea dorsala a fiecarui peste, pornind continuu de la coada si pana la cap;
- se taie coada si capul fiecarui biban;
- se jupeste pielea de pe fiecare biban, pornind cu unghiile de la partea dorsala de unde au fost taiate inotatoarele.
- se spala pestii de singe si mate.
Pasul 2: Se sareaza pestii si se trece fiecare biban prin malai pana este acoperit complet.

Pasul 3: Se pune discul pe foc si se lasa la incins cu uleiul. Cand s-a incins bine, se pun pestii si se prajesc bine pe ambele parti pana devin aurii.

Pasul 4: Scoateti pestii intr-un castron ceramic. Se pot servi atat calzi cat si reci, cu mujdei de usturoi. Bautura recomandata este vinul alb sec.

Va dorim Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu