joi, 21 iunie 2012

Tocanita de Hribi la Disc

Ingrediente: 3 kg hribi, 5 cepe medii, 1 capatana de usturoi, 200 ml ulei, 100 ml vin alb, sare si piper dupa gust. (reteta pentru 8 persoane)

Mod de preparare:

Pasul 1: Se curata si se spala Hribii de paie si pamant. Se curata Ceapa si Usturoiul.

Pasul 2: In aceasta etapa taiem hribii, ceapa si usturoiul. Hribii se taie bucati mari de aproximativ 3-4 cm, ceapa se taie pestisori, iar usturoiul feliute mici.
Pasul 3: Se pune discul pe foc si se lasa la incins cu uleiul. Cand s-a incins bine, se pun hribii si se prajesc pana incep sa se intareasca. Se adauga sarea si piperul. Intr-o prima etapa hribii se inmoaie, eliminand apa, iar apoi incep sa se intareasca, reintorcanduse catre textura initiala.

Pasul 4: Cand hribii sunt aproape gata, adaugati vinul, ceapa si usturoiul. Lasati mancarea pe foc pana se evapora vinul si ceapa devine aurie.

Pasul 5: Scoateti hribii intr-un castron ceramic si impartitii in mod egal pe farfurii. Se servesc calzi, iar bautura recomandata este vinul alb sec sau demisec.

Va dorim Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu