luni, 25 iunie 2012

Varza dulce cu carne


Ingrediente: 1 varza mare (aprox 1,5 kg), 500 gr piept de porc, 4 morcovi medii, 2 cepe, 6 catei de usturoi, ½ lingurita cimbru macinat,15-20 boabe piper, 1 rosie tocata, 3 linguri bulion, 1 lamaie sau 1 cana de bors, sare, 1 lingurita ardei iute uscat si tocat, 3 linguri untura de porc, 50 gr ulei.

Mod de preparare:

Pasul 1: Se toaca varza marunt, se pune intr-un castron, se sareaza, se amesteca si se lasa la odihnit.

Pasul 2: Se taie pieptul de porc cubulete si se prajeste intr-o oala bine incinsa in care a fost topita untura in cele 50 gr ulei.

Pasul 3: Cand carnea este usor prajita se adauga cele 2 cepe taiate marunt si se lasa la calit, la foc mic, pana se inmoaie.

Pasul 4: Se adauga 1 litru de apa clocotita, 3 catei de usturoi tocati si 1 lingurita de ardei iute uscat si tocat. Se lasa la fiert 30 minute.

Pasul 5: Dupa cele 30 de minute, se stoarce varza tocata si se pune in cratita impreuna cu cei 4 morcovi dati prin razatoare. Se completeaza cu apa clocotita pana este acoperita toata compozitia si se lasa la fier 1 ora, la foc mediu, amestecand periodic ca sa nu se prinda.

Pasul 6: Dupa 45 minute se adauga ½ lingurita de cimbru pisat, cei 3 catei de usturoi ramasi tocati, 1 rosie fara pielita tocata marunt, cele 3 linguri de bulion si cele 18-20 boabe de piper.

Pasul 7: Dupa 10 minute de fiert se adauga zeama de lamaie sau cana de bors fiert. Se gusta de sare si se lasa la fiert pana scade.

Pasul 8: Se stinge focul si se lasa la odihnit 30-45 minute. Se serveste calda iar bautura recomandata este vinul alb demisec.

Va dorim Pofta Buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu