Ingrediente:
1 varza mare (aprox 1,5 kg), 500 gr piept de porc,
4 morcovi medii, 2 cepe, 6 catei de usturoi, ½ lingurita cimbru macinat,15-20
boabe piper, 1 rosie tocata, 3 linguri bulion, 1 lamaie sau 1 cana de bors,
sare, 1 lingurita ardei iute uscat si tocat, 3 linguri untura de porc, 50 gr
ulei.
Mod
de preparare:
Pasul 1: Se toaca
varza marunt, se pune intr-un castron, se sareaza, se amesteca si se lasa la
odihnit.
Pasul 2: Se taie
pieptul de porc cubulete si se prajeste intr-o oala bine incinsa in care a fost
topita untura in cele 50 gr ulei.
Pasul 3: Cand carnea
este usor prajita se adauga cele 2 cepe taiate marunt si se lasa la calit, la
foc mic, pana se inmoaie.
Pasul 4: Se adauga 1
litru de apa clocotita, 3 catei de usturoi tocati si 1 lingurita de ardei iute
uscat si tocat. Se lasa la fiert 30 minute.
Pasul 5: Dupa cele 30
de minute, se stoarce varza tocata si se pune in cratita impreuna cu cei 4
morcovi dati prin razatoare. Se completeaza cu apa clocotita pana este
acoperita toata compozitia si se lasa la fier 1 ora, la foc mediu, amestecand
periodic ca sa nu se prinda.
Pasul 6: Dupa 45
minute se adauga ½ lingurita de cimbru pisat, cei 3 catei de usturoi ramasi
tocati, 1 rosie fara pielita tocata marunt, cele 3 linguri de bulion si cele
18-20 boabe de piper.
Pasul 7: Dupa 10
minute de fiert se adauga zeama de lamaie sau cana de bors fiert. Se gusta de
sare si se lasa la fiert pana scade.
Pasul 8: Se stinge
focul si se lasa la odihnit 30-45 minute. Se serveste calda iar bautura
recomandata este vinul alb demisec.
Va dorim Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu