vineri, 10 august 2012

Pulpa de Porc la tava cu Cartofi


Ingrediente: 2 kg pulpa porc, 1,5 kg cartofi, 11 rosii cherry, ½ vanata, ½ dovlecel, 150 ml ulei, 1 cana cu vin bun, 2 cani de apa, ½ capatana de usturoi, 2 crengute de rozmarin, 1 crenguta de cimbru, 2 lingurite boia de ardei dulce, sare si piper dupa gust.

Mod de preparare:

Pasul 1: Se spala carnea si se taie felii. Dupa ce a fost taiata, carnea se amesteca intr-un castron cu sarea, piperul, boiaua de ardei dulce, 50 ml ulei, cana de vin si usturoiul pisat.

Pasul 2: Intr-o tava adanca se toarna cei 100 ml de ulei ramasi dupa care se aseaza carnea si se toarna zeama din castron peste carne. Totul se baga la cuptor timp de 1 ora, la o temperatura de 200 grade Celsius. Dupa primele 30 de minute se intoarce carnea.

Pasul 3: Dupa ora trecuta, intoarcem din nou carmnea, adaugam cele 11 cherry taiate in jumatati, impreuna cu dovlecelul si vanata taiate cubulete. Se aseaza si cele 2 fire de rozamarin, firul de cimbru si se da la cuptor pentru inca 30 de minute. Timpul de coacere poate varia in functie de cat de bine este patrunsa carnea. Inainte de a adauga cartofii carnea trebuie sa fie rumena si frageda.

Pasul 4: Se adauga cartofii taiati cubulete, amestecati cu sare si piper. Se toarna si cele 2 cani de apa clocotite in prealabil si se lasa la copt timp de 1 ora. Dupa ce cartofii au fost patrunsi si usor rumeniti scoateti tava din cuptor. Se serveste cald.

Va dorim Pofta Buna!   

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu