joi, 29 ianuarie 2015

Ardei copti cu sardine si masline



Ingrediente: 4 ardei capia, 2 catei de usturoi, o ramurica de rozmarin, 8 fileuri de sardine in ulei, 3 linguri de ulei, 20 de masline negre fara samburi, piper proaspat macinat si sare dupa gust.

Mod de preparare:

1. Se spala ardeii si se pun la copt pe plita sau pe un fund de metal. Se baga intr-un vas, se sareaza si se pune capac, ca sa se cojeasca pielita mai usor. Se curata de coaja, apoi se taie fiecare in doua si se scot semintele.

2. Se curata usturoiul si se taie cat mai marunt. Se marunteste rozmarinul (daca-l cumparati din comert si-l gasiti sub forma de praf, puneti un varf de cutit).

3. Se clatesc fileurile de sardine in apa si se lasa sa se zvante.

4. Se ia un vas plat, rezistent la foc, se unge fundul cu untdelemn, si se astern jumatatile de ardei copti, unele langa altele. Se sareaza, se pipereaza.

5. Se randuiesc deasupra fileurile de sardine si maslinele.

6. Se presara usturoiul tocat si rozmarinul. Se pipereaza si se sareaza din nou (foarte putin).

7. Se stropeste continutul vasului cu untdelemn si se baga 10 minute in cuptorul gata incins. Se serveste la masa caldut.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu