Ingrediente: 1 boboc
mare de rata, 1 varza frumoasa, 2 linguri de untura, 1 lingura de boia de ardei
sau 1 lingura de bulion, 10 boabe de piper, sare.
Mod de preparare:
1. Pentru
friptura se alege totdeauna o rata tanara. Se curata, se sareaza si se pune
intreaga intr-o tava cu o lingura de untura si 2-3 linguri de apa. Se da la cuptor si se unge mereu cu sosul
din tava. Se lasa sa se fragezeasca, dar sa nu se friga de tot.
din tava. Se lasa sa se fragezeasca, dar sa nu se friga de tot.
2. Se taie
marunt varza frumoasa. Daca varza este acra, se scurge bine de zeama ca sa
piarda din acreala. Se caleste putin cu o lingura de untura. Se potriveste de
sare, se pune, daca vrem, putina boia de ardei, iar la varza dulce putin bulion
de rosii si boabe de piper.
3. Se pune
varza in tava in care frigem rata, se aseaza rata deasupra si se da la cuptor
sa se rumeneasca cat trebuie.
Pofta
buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu