joi, 29 ianuarie 2015

Boboc de rata pe varza

Ingrediente: 1 boboc mare de rata, 1 varza frumoasa, 2 linguri de untura, 1 lingura de boia de ardei sau 1 lingura de bulion, 10 boabe de piper, sare.
Mod de preparare:
1. Pentru friptura se alege totdeauna o rata tanara. Se curata, se sareaza si se pune intreaga intr-o tava cu o lingura de untura si 2-3 linguri de apa. Se da la cuptor si se unge mereu cu sosul
din tava. Se lasa sa se fragezeasca, dar sa nu se friga de tot.

2. Se taie marunt varza frumoasa. Daca varza este acra, se scurge bine de zeama ca sa piarda din acreala. Se caleste putin cu o lingura de untura. Se potriveste de sare, se pune, daca vrem, putina boia de ardei, iar la varza dulce putin bulion de rosii si boabe de piper.

3. Se pune varza in tava in care frigem rata, se aseaza rata deasupra si se da la cuptor sa se rumeneasca cat trebuie.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu