joi, 29 ianuarie 2015

Ciorba taraneasca

Ingrediente: 3 l apa, 1 l bors, 1 kg carne de vaca, 1 ceapa, 1 morcov, 1 patrunjel, 1/2 telina, o mana de fasole tucara (soi de fasole cu pastaile subtiri, de culoare galbena), 1/4 de varza mica, 2 cartofi, 2 rosii sau o lingura de bulion de rosii, verdeata (marar, patrunjel, leustean), sare.
Mod de preparare:
1. Se taie carnea de vaca in bucati potrivite si se pune la fiert intr-o oala cu apa. Cand incepe sa fiarba se spumuieste de 2-3 ori. Dupa ce ati terminat de spumuit, lasati carnea sa fiarba pana devine frageda.

2. Se pune sare, tot zarzavatul taiat marunt, fasolea tucara taiata bucati si mai la urma varza, cartofii si rosiile sau o lingura de bulion de rosii. Se lasa sa fiarba cat trebuie, fara sa se sfarame zarzavatul.

3. Separat se fierbe 1 l de bors si se strecoara in oala in care fierbe zarzavatul.

4. Se adauga frunzele de leustean, de patrunjel si de marar. Se gusta de sare, se potriveste de acru si se lasa sa mai dea cateva clocote, dupa care se opreste focul. Se serveste fierbinte.



Pofta buna!  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu