Ingrediente: 8 fileuri de
macrou cu piele, 450 g cartofi, 2 catei usturoi, 2 lingurite boia de ardei, 1
lingurita sare, 2-3 fire de ceapa verde, ulei de masline. Pentru vinaigrette: un fir de sofran, otet de vin alb, 1 lingurita
mustar Dijon, 4 linguri ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper
proaspat macinat.
Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul
la 220 grade celsius.
2. Puneti usturoiul
curatat si boiaua de ardei intr-un mojar, adaugati sare si pisati pana obtineti
o pasta fina. Adaugati cateva picaturi de ulei de masline si ungeti fileurile
cu aceasta pasta doar pe partea cu carne.
3. Pentru vinaigrette:
adaugati toate ingredientele intr-un castron mic si amestecati energic cu
ajutorul unei furculite. Asezonati dupa gust.
4. Intr-o tava intindeti
hartie de patiserie pe care o ungeti cu ulei de masline. Asezati fileurile de
macrou cu pielea in sus si presarati sare pe piele. Se da la cuptor 8-10 minute
pana pielea devine crocanta si pestele gatit. Se scoate din cuptor si se lasa
sa se odihneasca.
5. Fierbeti cartofii
intr-o oala mare, in apa cu sare, timp de 15 minute pana devin moi. Scurgeti
apa si reveniti cu oala pe foc, adaugand o lingura de ulei de masline. Cu
ajutorul unei furculite striviti cartofii, adaugati ceapa verde tocata si
amestecati. Asezonati si adaugati cateva linguri de otet de vin.
6. Asezati intr-o
farfurie un strat din cartofi, deasupra file de macrou si la urma cateva
picaturi de vinaigrette.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu