sâmbătă, 31 ianuarie 2015

Macrou prajit cu usturoi si boia de ardei

Ingrediente: 8 fileuri de macrou cu piele, 450 g cartofi, 2 catei usturoi, 2 lingurite boia de ardei, 1 lingurita sare, 2-3 fire de ceapa verde, ulei de masline. Pentru vinaigrette: un fir de sofran, otet de vin alb, 1 lingurita mustar Dijon, 4 linguri ulei de masline extravirgin, sare de mare si piper proaspat macinat.


Mod de preparare:
1. Preincalziti cuptorul la 220 grade celsius.

2. Puneti usturoiul curatat si boiaua de ardei intr-un mojar, adaugati sare si pisati pana obtineti o pasta fina. Adaugati cateva picaturi de ulei de masline si ungeti fileurile cu aceasta pasta doar pe partea cu carne.

3. Pentru vinaigrette: adaugati toate ingredientele intr-un castron mic si amestecati energic cu ajutorul unei furculite. Asezonati dupa gust.

4. Intr-o tava intindeti hartie de patiserie pe care o ungeti cu ulei de masline. Asezati fileurile de macrou cu pielea in sus si presarati sare pe piele. Se da la cuptor 8-10 minute pana pielea devine crocanta si pestele gatit. Se scoate din cuptor si se lasa sa se odihneasca.

5. Fierbeti cartofii intr-o oala mare, in apa cu sare, timp de 15 minute pana devin moi. Scurgeti apa si reveniti cu oala pe foc, adaugand o lingura de ulei de masline. Cu ajutorul unei furculite striviti cartofii, adaugati ceapa verde tocata si amestecati. Asezonati si adaugati cateva linguri de otet de vin.

6. Asezati intr-o farfurie un strat din cartofi, deasupra file de macrou si la urma cateva picaturi de vinaigrette.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu