Ingrediente: 3 kg gogonele, 3 kg castraveti, 2 verze rosii, 2 conopide, 2 legaturi de marar uscat, 6 radacini de hrean, 1 telina cu tot cu frunze, 3 morcovi, 4 pepeni de murat mici, 10 ardei iuti (sau dupa gust), 2 capatini de usturoi, sare grunjoasa neiodata, crengute de cires si visin.
Mod de
preparare:
1. Spalam castravetii, gogonelele,
pepenii si varza. Varza o taiem in 4-6 bucati in functie de marime.
2. Spalam conopida si o rupem in
bucatele mai mici.
3. Curatam si spalam morcovii, telina,
usturoiul si hreanul. Morcovii ii taiem rondele, radacina de telina o taiem bucati
iar frunzele doar le spalam. Cateii de usturoi se lasa intregi iar hreanul
trebuie taiat pe lung in mai multe bucati.
4. Luati butoiul si incepeti sa puneti
ingredientele in el.
5. Asezati uniform pe fundul butoiului legaturile
de marar si frunzele de telina.
6. Asezati restul ingredientelor in butoi
intercalandu-le, pana se umple butoiul.
7. Incepeti sa pregatiti saramura. Puneti la fiert o oala mare cu apa.
Pentru fiecare litru de apa adaugati cate o lingura cu varf si jumatate de
sare, amestecand pana se topeste sarea.
8. Cand apa a inceput sa clocoteasca
oprim focul si apoi turnam saramura in butoi. Daca nu aveti o oala suficient de
mare incat sa acoperiti intregul continut al butoiului, faceti saramura de mai
multe ori, pana umpleti butoiul.
9. Acoperim continutul cu crengutele de
cires si visin si in asa fel incat sa nu avem nici un ingredient la suprafata
in contact cu aerul.
10. Dupa o saptamana se vantura saramura
din butoi, sufland aer printr-o teava. In cazul in care saramura a mai scazut,
completati cu o saramura proaspata pana acoperiti complet muraturile.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu