joi, 29 ianuarie 2015

Risotto cu creier

Ingrediente: 1 creier de vitel sau vaca, 100 g ciuperci, 3 linguri de unt, ½ lingura de faina, 1 galbenus, 2 linguri de smantana, 1 ceasca de orez, 2 cesti zeama de carne, unt proaspat (cat o nuca), sare.

Mod de preparare:
1. Se fierbe un creier de vitel sau vaca. Se lasa sa se raceasca in apa, se scurge si se taie in bucati mici.

2. Se fierb ciupercile, se taie in felii subtiri, iar apa lor se pastreaza.

3. Se pun pe o farfurie la cald, acoperit, creierul si ciupercile.

4. Separat se face un rantas dintr-o jumatate lingura de unt si jumatate lingura de faina. Se stinge cu zeama in care au fiert ciupercile, dar nu toata zeama.

5. Se amesteca galbenusul cu smantana si se adauga incep in rantas. Din acest sos se pune un sfert la o parte, subtiindu-l cu apa in care au fiert ciupercile. Se pastreaza la cald. Se va turna la urma, peste orez, inainte de a servi.

6. Restul sosului se amesteca cu creierul si cu ciupercile.

7. Se pune la fiert orezul in zeama de carne. Cand este fiert se adauga putin unt proaspat si se pune intr-o forma unsa cu unt (de preferinta rotunda); se apasa orezul, astfel ca sa formeze la mijloc un gol.

8. Se aseaza compozitia de creier si ciuperci si deasupra se mai pune un rand de orez, apasand cu lingura.

9. Se da cateva minute la cuptor.

10. Se rastoarna pe farfurie, iar deasupra se toarna sosul pastrat deoparte.

11. Se serveste fierbinte.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu