Ingrediente: 20 aripioare de pui, 500 g pastarnac, 500 g morcov, 1 lingurita cimbru
uscat, 1 lingurita coriandru uscat, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lamaie,
2 catei de usturoi, 150 ml ulei (de preferinta ulei de masline), 1 legatura
patrunjel, 1 lingura mustar, sare, piper.
Mod de preparare:
1. Curatati aripioarele, parliti-le la flacara aragazului daca este
nevoie, spalati-le si scurgeti-le bine de apa.
2. Curatati pastarnacul si morcovul, spalati-l
si taiati-l in doua iar daca este mai gros, taiati-l in patru.
3. Puneti intr-un mojar usturoiul, patrunjelul tocat, cimbrul,
coriandrul, boiaua de ardei si 1 lingurita sare grunjoasa. Pisati toate acestea
pana ce obtineti o pasta, apoi adaugati mustarul, uleiul, zeama si coaja rasa
de la lamaie si omogenizati bine.
4. Puneti aripioarele, pastarnacul si morcovul intr-un castron mai mare,
turnati peste ele sosul din mojar si amestecati bine.
5. Puneti aripioarele, pastarnacul si morcovul
intr-o tava, scurgeti in aceasta si sosul ce ramane in castron si bagati tava
in cuptorul incins la 180-200 grade Celsius. Coaceti aripioarele pana cand se
rumenesc bine pe deasupra.
6. Se servesc cate 5 aripioare la o portie cu bucatele de pastarnac si
morcov.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu