joi, 5 februarie 2015

Aripioare de pui cu pastarnac si morcov

Ingrediente: 20 aripioare de pui, 500 g pastarnac, 500 g morcov, 1 lingurita cimbru uscat, 1 lingurita coriandru uscat, 1 lingurita boia de ardei dulce, 1 lamaie, 2 catei de usturoi, 150 ml ulei (de preferinta ulei de masline), 1 legatura patrunjel, 1 lingura mustar, sare, piper.

Mod de preparare:
1. Curatati aripioarele, parliti-le la flacara aragazului daca este nevoie, spalati-le si scurgeti-le bine de apa.

2.  Curatati pastarnacul si morcovul, spalati-l si taiati-l in doua iar daca este mai gros, taiati-l in patru.

3. Puneti intr-un mojar usturoiul, patrunjelul tocat, cimbrul, coriandrul, boiaua de ardei si 1 lingurita sare grunjoasa. Pisati toate acestea pana ce obtineti o pasta, apoi adaugati mustarul, uleiul, zeama si coaja rasa de la lamaie si omogenizati bine.

4. Puneti aripioarele, pastarnacul si morcovul intr-un castron mai mare, turnati peste ele sosul din mojar si amestecati bine.

5. Puneti aripioarele, pastarnacul si morcovul intr-o tava, scurgeti in aceasta si sosul ce ramane in castron si bagati tava in cuptorul incins la 180-200 grade Celsius. Coaceti aripioarele pana cand se rumenesc bine pe deasupra.

6. Se servesc cate 5 aripioare la o portie cu bucatele de pastarnac si morcov.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu