Despre
fructe numai de bine, in general. Insa pentru a profita la maximum de
beneficiile lor si a nu da batai de cap digestiei, pentru a evita fermentatia
si balonarea acestea trebuie consumate cu o jumatate de ora inainte de o masa
principala sau cu doua ore dupa aceasta. Evita sa mananci fructe in timpul
meselor sau imediat dupa. Fructele au nevoie de un alt tip de enzime pentru a
fi digerate, fiind de altfel digerate extrem de repede.
Asta inseamna ca daca
mananci fructe imediat dupa o masa grea, ele vor sta in stomac asteptand ca masa de dinainte sa fie
digerata si vor fermenta in stomac. Ca urmare e de preferat ca fructele sa fie
la ceva distanta dupa masa.
Ideal ar fi să folositi fructele pe post de gustare fie in
jurul orei 11.00, fie dupa-amiaza pe la ora 16.00-17.00 deoarece atunci exista
o secretie fiziologica de insulina, hormon care scade glicemia si determina
pofta de dulce.
Micul dejun este un alt moment bun pentru a consuma
fructe, acestea fiind o sursa bogata de glucide rapide, minerale, vitamine,
fibre si apa. Fructele incarca organismul cu energia necesara desfasurarii
activitatilor de peste zi.
Iata cateva motive pentru care este bine sa consumati
fructe dimineata:
Reduc apetitul si
accelereaza senzatia de satietate. Fructoza continuta in fructe furnizeaza un plus de
energie si fibra, creand un sentiment de plenitudine. Fructele sunt un adevarat
„combustibil" pentru intreaga zi si mai ales, nu ingrasa, datorita
aportului scazut de calorii.
Ajuta la scaderea in
greutate. Cei
care sunt supraponderali au nevoie de o dieta monitorizata pentru a pierde
surplusul de greutate. Fructele dulci furnizeaza o doza buna de vitamine si
fibre, care-i ajuta pe cei aflati la cure de slabire sa scape mai usor de
forme.
Un agent puternic de
detoxifiere

Promoveaza si
protejeaza creierul
Glucoza este sursa primara de energie pentru creier.
Fructele cu nivel glicemic ridicat, ajuta la ridicarea nivelului de zahar din
sange si energizeaza creierului de exemplu Aronia. Aceasta promoveaza o mai buna
concentrare si activitatea creierului mare. Mai mult decat atat, boli
degenerative precum Alzheimer și Parkinson
sunt pretinse a fi prevenite si, in anumite cazuri rare, inversata prin
consumul regulat de fructe dimineata. Agentii antioxidanti si de anumiti
compusi neidentificati din fructele au aratat efecte promitatoare in inversarea
acestor conditii a creierelor morbide in studiile pe animale.
Previne bolile ce
tin de stilul de viata
Fructele sunt bogate in fibre dietetice si contin dreptul
de suma de zaharuri simple. Mai mult decat atat, ele sunt incarcate cu
fitonutrienti si oligoelemente, cum ar fi vitamina C si vitamina A. Consumul
regulat de fructe a demonstrat ca ajuta la gestionarea nivelului zaharului din
sange, scaderea colesterolului din sange, si pentru a preveni ingrosarea
vaselor de sange. Ce e mai important, aceste efecte sunt cel mai bine observate
atunci cand consumati fucte intre 04:00 - 10:00 dimineata.
Stimuleaza
imunitatea
Fructele, in general, sunt un bloc de vitamine si
antioxidanti. Acestea contin vitamina C mai mult decat orice alt aliment
consumat in mod regulat la micul dejun. In afara de vitamina C, ele ofera, de
asemenea, flavonoide, antociani, si un numar de compusi polifenolici.
Anumite fructe ca papaya, portocalele, bananele au compusi unici anti
microbieni, care, in timp ucid agentii patogeni, si promoveaza cresterea de
probiotice. Toate acestea duc la cresterea imunitatii, protejarea celulelor de
actiunea radicalilor liberi si previn progresia bolilor degenerative.
Concluzia este una simpla: Consumati fructe in mod regulat,
inainte sau dupa masa si atentie la socierea corecta a alimentelor. Daca
mananci un singur tip de alimente sau mai multe combinate corect, capacitatea
de digestie si abilitatea de a descompune eficient hrana ajung la parametri
maximi.
Comentarii
Trimiteți un comentariu