joi, 19 februarie 2015

Cartofi umpluti cu ciuperci

Ingrediente: 1 kg cartofi, 400 g ciuperci conservate, 3 cepe, 100 g cascaval ras, 200 ml ulei, 5 catei de usturoi, 1 legatura patrunjel verde, 1 lingurita otet de mere, 1 legatura marar verde, sare, piper.

Mod de preparare:
1. Se spala cartofii si se pun la fiert cu coaja. Se fierb numai 20 de minute, apoi se scurg de apa si se lasa la racit.


2. Se taie cartofii in doua. In fiecare jumatate de cartof se face o scobitura cu o lingurita.

3. Separat, se prepara umplutura. Se taie ceapa marunt si se caleste in 100 ml ulei. Se adauga ciupercile taiate in feliute, sare si piper si se lasa la foc potrivit pana cand scade apa lasata de ciuperci.

4. Se adauga apoi verdeata taiata cat mai marunt, se amesteca bine ingredientele si se umple fiecare jumatate de cartof cu aceasta compozitie obtinuta. Deasupra se pune calcaval ras.

5. Cartofii umpluti se asaza intr-o tava cu putina apa si cu 2 linguri de ulei. Tava se tine la cuptor, la foc potrivit, 25 de minute.

6. Cartofii se servesc fierbinti cu mujdei preparat astfel: se piseaza bine usturoiul si se freaca cu o lingurita otet de mere. Se adauga apoi 1 – 2 linguri ulei incins si se amesteca bine cu o lingura de lemn. La sfarsit, cand ingredientele s-au omogenizat bine, se adauga apa.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu