Ingrediente: 800 g piept de porc cu coaste, 4 cartofi mari, 100 g cascaval, 1 ou, 1
lingura pasta de tomate, 2 catei de usturoi, 1 legatura coriandru verde, 8
linguri ulei, 1 salata, 1 ceapa rosie, 1 lamaie, sare, piper.
Mod de preparare:
1.Curatati pieptul de pielite si de partile grase in exces, spalati-l,
scurgeti-l bine de apa si presarati-l cu sare si piper.
2.Pisati intr-un mojar usturoiul impreuna cu coriandrul tocat si o
lingurita rasa de sare grunjoasa. Adaugati pasta de tomate, 3-4 linguri de ulei
si zeama de la jumatate de lamaie. Omogenizati bine si ungeti cu acest amestec
pieptul de porc pe toate partile. Lasati coastele 10-15 minute sa isi traga din
mirodenii.
3.Spalati cartofii, asezatii intr-o tava si bagati
tava in cuptorul incins circa 30 -40 de minute.
4.Puneti coastele pe un gratar bine incins si frigeri-l 20-25 de minute
sau pana ce se rumeneste frumos pe ambele parti.
5.Cand cartofii sunt copti taiati o latura fiecarui
cartof, scoateti o parte din miezul acestora si umpleti cu un amestec facut din
cascaval ras si ou. Puneti cartofii din nou la cuptor pentru inca 7- 8 minute.
6.Faceti o salata din salata verde, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei si
sare.
7.Serviti pieptul de porc cu cartofi copti si cu salata verde preparata.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu