miercuri, 11 februarie 2015

Coaste de porc la gratar cu cartofi copti

Ingrediente: 800 g piept de porc cu coaste, 4 cartofi mari, 100 g cascaval, 1 ou, 1 lingura pasta de tomate, 2 catei de usturoi, 1 legatura coriandru verde, 8 linguri ulei, 1 salata, 1 ceapa rosie, 1 lamaie, sare, piper.

Mod de preparare:
1.Curatati pieptul de pielite si de partile grase in exces, spalati-l, scurgeti-l bine de apa si presarati-l cu sare si piper.

2.Pisati intr-un mojar usturoiul impreuna cu coriandrul tocat si o lingurita rasa de sare grunjoasa. Adaugati pasta de tomate, 3-4 linguri de ulei si zeama de la jumatate de lamaie. Omogenizati bine si ungeti cu acest amestec pieptul de porc pe toate partile. Lasati coastele 10-15 minute sa isi traga din mirodenii.

3.Spalati cartofii, asezatii intr-o tava si bagati tava in cuptorul incins circa 30 -40 de minute.

4.Puneti coastele pe un gratar bine incins si frigeri-l 20-25 de minute sau pana ce se rumeneste frumos pe ambele parti.

5.Cand cartofii sunt copti taiati o latura fiecarui cartof, scoateti o parte din miezul acestora si umpleti cu un amestec facut din cascaval ras si ou. Puneti cartofii din nou la cuptor pentru inca 7- 8 minute.

6.Faceti o salata din salata verde, ceapa rosie, zeama de lamaie, ulei si sare.

7.Serviti pieptul de porc cu cartofi copti si cu salata verde preparata.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu