Ingrediente: 8 cotlete de miel, 1 legatura de menta, 2 linguri otet, 1 lingurita
miere, 1 catel mic de usturoi, 100 ml ulei
(preferabil de masline), 4 rosii, 4 cartofi mari, sare, piper.
Mod de preparare:
1.
Opariti rosiile, curatati-le de pielita si tocati-le in cuburi mici.
2. Amestecati
intr-un castron menta tocata marunt (pastrati citeva frunze pentru decor) cu
uleiul, otetul, usturoiul tocat cit mai marunt, rosiile tocate, sare, piper
dupa gust si puneti castronul la rece pentru o jumatate de ora.
3. Curatati cotletele de pielite, spalati-le, scurgeti-le bine de apa si
presarati-le cu sare si piper, dupa gust.
4. Frigeti cotletele pe un gratar bine incins, cite 3-4 minute pe fiecare
parte, apoi puneti-le intr-o tava mai mare.
5. Puneti deasupra fiecarui cotlet cite doua lingurite de rosii cu sosul in
care acestea au stat si printre cotlete puneti cartofii, curatati, spalati si
taiati.
6. Puneti tava in cuptorul incins la 180 grade Celsius si lasati sa se
coaca timp de 15-20 de minute.
7. Serviti cate 2 cotlete la o portie, cu garnitura de cartofi si
decorati cu feliute de lamaie si frunze de menta.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu