Ingrediente: 3 dovlecei medii, 3 vinete medii, 3 rosii
mari, 5-6 catei de usturoi, 100 ml suc de rosii, o legatura busuioc, o legatura
patrunjel, o legatura oregano, 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper.
Mod de preparare:
1. Dovleceii se spala bine si se rad de coaja, apoi se
taie rondele potrivite ca marime. Se spala vinetele si se curata de coaja din loc in loc, se taie felii, se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute, puse intr-o strecuratoare. Rosiile se
spala si se taie tot rondele potrivite.
2. Punem un gratar la incins, uns
cu putin ulei si punem vinetele si dovleceii la facut.
3. Intr-un vas de yena sau vas
ceramic punem 2-3 linguri ulei de masline, apoi adaugam un rand de felii de
vinete, unul de dovlecei si unul de rosii, condimentam cu sare si piper,
usturoiul taiat feliute subtiri, apoi presaram verdeata combinata, tocata. Se repeta randurile pana cand am
asezat toate legumele in vas. Pentru un aspect senzational putem aseza feliile
de legume intercalate.
4. Deasupra
se toarna sucul de rosii si se introduce tava in cuptorul incins, la 180 grade
Celsius, unde se lasa pana scade apa lasata de rosii si se rumenesc.
5. Se serveste calda cat si rece.
Pofta
buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu