Dovlecei cu vinete si rosii

Ingrediente: 3 dovlecei medii, 3 vinete medii, 3 rosii mari, 5-6 catei de usturoi, 100 ml suc de rosii, o legatura busuioc, o legatura patrunjel, o legatura oregano, 2-3 linguri ulei de masline, sare, piper.

Mod de preparare:
1. Dovleceii se spala bine si se rad de coaja, apoi se taie rondele potrivite ca marime. Se spala vinetele si se curata de coaja din loc in loc, se taie felii, se presara putina sare si se lasa asa 20 de minute, puse intr-o strecuratoare. Rosiile se spala si se taie tot rondele potrivite.

2. Punem un gratar la incins, uns cu putin ulei si punem vinetele si dovleceii la facut.

3. Intr-un vas de yena sau vas ceramic punem 2-3 linguri ulei de masline, apoi adaugam un rand de felii de vinete, unul de dovlecei si unul de rosii, condimentam cu sare si piper, usturoiul taiat feliute subtiri, apoi presaram verdeata combinata, tocata. Se repeta randurile pana cand am asezat toate legumele in vas. Pentru un aspect senzational putem aseza feliile de legume intercalate.

4. Deasupra se toarna sucul de rosii si se introduce tava in cuptorul incins, la 180 grade Celsius, unde se lasa pana scade apa lasata de rosii si se rumenesc.

5. Se serveste calda cat si rece.


Pofta buna!

Comentarii