vineri, 6 februarie 2015

Frigarui de porc cu sos de alune

Ingrediente: 600 g pulpa de porc, 150 g alune prajite, 2 kiwi, 4 cepe mici, 2 ardei grasi, 1 lingurita curry, 300 ml supa de pui, 200 g unt (de preferinta unt de arahide), 1 lingura zahar, 1 lingurita rasa boia de ardei dulce, ulei, sare, piper, bete pentru frigarui.


Mod de preparare:
1. Curatati carnea de pielite si tendoane, spalati-o, scurgeti-o bine de apa si taiti-o in cubulete de circa 3 cm. Condimentati bucatile de carne cu sare, piper, curry.

2. Curatati kiwi-ul de coaja si pasati-l intr-un castron mare. Adaugati 3-4 linguri de ulei, bucatile de carne si amestecati bine. Acoperiti vasul cu folie de plastic si puneti-l la figider pentru 30 de minute.

3. Curatati ceapa, spalti-o si tocati 2 dintre acestea marunt. Caliti ceapa in unt circa 4 minute, apoi adaugati alunele macinate, iar dupa 2-3 minute puneti supa. Lasati sa fiarba 5 minute, apoi puneti zaharul, boiaua de ardei si potriviti de sare si piper. Acoperiti vasul cu un capac si lasa sa fiarba la foc mic inca 10 minute.

4. Taiati ardeii grasi si celelalte doua cepe in bucati mari. Puneti pe betele de frigarui bucatile de carne, alternativ cu bucati de ardei gras si ceapa. Puneti frigaruile pe un gratar incins si frigeti-le la foc potrivit circa 10 minute, intorcandu-le pe toate partile.

5. Se servesc frigaruile fierbinti, cu o garnitura la alegere si se stropeste totul cu sosul de alune fierbinte.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu