Ingrediente: 1 kg cartofi, 150 gr
faina, 2 oua, 100 ml lapte, 2 gr bicarbonat de sodiu, ½ lingurita sare, un varf
de cutit de piper uscat, o ceapa mare.
Preparare:
1. Se curata cartofii, se taie sferturi,
si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scurg
si se sfarama cu telu.
Se ia la o parte jumatate din cantitatea de cartofi, in
care se adauga ceapa curatata, taiata fin si inabusita in 2 linguri de apa,
putin ulei, piper si sare, pana a devenit sticloasa.
2. Separat, din drojdie amestecata
cu 2-3 linguri lapte caldut si cu putina faina se prepara un aluat, care se
lasa sa cresca, la cald, circa 15-20 minute.
3. Dupa ce a crescut se adauga
restul de faina, bicarbonatul, un ou si restul de cartofi. Se adauga sare dupa
gust si se framanta toate, pana se obtine un aluat tare, care apoi se taie in
mai multe bucati egale.
4. Fiecare bucata se intinde pe
planseta (pe care s-a presarat putina faina), se umple cu compozitia de cartofi
cu ceapa, se impacheteaza dandu-li-se forme ca la placintele „poale-n brau”.
5. Guguluful astfel preparat se
aseaza intr-o tava unsa cu ulei, iar deasupra se unge cu ou batut, dupa care se
da la cuptor sa se coaca. Dupa ce s-a rumenit bine se serveste cald.
Va dorim Pofta Buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu