Guguluf moldovenesc



Ingrediente: 1 kg cartofi, 150 gr faina, 2 oua, 100 ml lapte, 2 gr bicarbonat de sodiu, ½ lingurita sare, un varf de cutit de piper uscat, o ceapa mare.

Preparare:
1. Se curata cartofii, se taie sferturi, si se pun la fiert in apa fierbinte cu putina sare. Dupa ce au fiert, se scurg si se sfarama cu telu.
Se ia la o parte jumatate din cantitatea de cartofi, in care se adauga ceapa curatata, taiata fin si inabusita in 2 linguri de apa, putin ulei, piper si sare, pana a devenit sticloasa.
2. Separat, din drojdie amestecata cu 2-3 linguri lapte caldut si cu putina faina se prepara un aluat, care se lasa sa cresca, la cald, circa 15-20 minute.
3. Dupa ce a crescut se adauga restul de faina, bicarbonatul, un ou si restul de cartofi. Se adauga sare dupa gust si se framanta toate, pana se obtine un aluat tare, care apoi se taie in mai multe bucati egale.
4. Fiecare bucata se intinde pe planseta (pe care s-a presarat putina faina), se umple cu compozitia de cartofi cu ceapa, se impacheteaza dandu-li-se forme ca la placintele „poale-n brau”.
5. Guguluful astfel preparat se aseaza intr-o tava unsa cu ulei, iar deasupra se unge cu ou batut, dupa care se da la cuptor sa se coaca. Dupa ce s-a rumenit bine se serveste cald.

Va dorim Pofta Buna!

Comentarii