Linte cu orez si curry

Ingrediente: 200 g orez, 200 g linte, 500 g rosii, 1 lingurita curry, 3 oua, 60 g unt, 1 felie de paine prajita, sare.

Mod de preparare:
1. Prajiti orezul impreuna cu jumatate din cantitatea de unt, intr-o tigaie adanca, pana cand se rumeneste.


2. Adaugati 1 litru si jumatate de apa si lintele, care au fost alese si spalate. Cand orezul si lintele s-au fiert, se da deoparte la racit.

3. Se curata rosiile de coaja, se taie in bucati mici si se aseaza intr-o tava care a fost unsa cu unt.

4. Intr-un castronel amestecati curry cu o lingura de apa si lasati 2-3 minute.

5. Adaugati ouale, curry si sarea la orez si linte si amestecati bine.

6. Turnati compozitia peste rosii, adaugati painea prajita deasupra, rupta bucati mici si restul de unt impartit tot in bucati mici.

7. Coaceti in cuptor timp de 3/4 - 1 ora la 180 grade Celsius, urmarind sa nu se arda.

Pofta buna!

Comentarii