Ingrediente:
200 g faina, 4
linguri de parmezan, 5 oua, 350
ml lapte, cimbru uscat, frunze
de rozmarin tocate, sare și piper
Mod
de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.
2. Intr-un bol mare bateti ouale intregi pana isi
dubleaza volumul. Adaugati faina, parmezanul si laptele, treptat, amestecand cu
telul pentru a nu se forma cocoloase. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca a
unei smantani care curge. Adaugati ierburile, sare, piperul si amestecati.
3. In tava de briose se toarna cate un strop de ulei in
fiecare locas si introduceti tava in cuptor pentru 5 minute.
4. Scoateti tava din cuptor si turnati repede aluatul
in fiecare locas al tavii, incat sa urce pana la doua treimi din inaltimea
locasului. Se pune tava la cuptor si se coc sufleurile aproximativ 20 minute
pana devin pufoase si rumenite.
5. Stigeti focul si lasati sufleurile in cuptor cu usa
intredeschisa pana scade temperatura considerabil dar sa nu se raceasca, astfel
evitati riscul sa se lase sufleurile.
6. Se servesc cu parmezan presarat deasupra.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu