luni, 2 februarie 2015

Minisufleuri cu ierburi aromatice si parmezan

Ingrediente: 200 g faina, 4 linguri de parmezan, 5 oua, 350 ml lapte, cimbru uscat, frunze de rozmarin tocate, sare și piper

Mod de preparare:
1. Incalziti cuptorul la 200 grade Celsius.

2. Intr-un bol mare bateti ouale intregi pana isi dubleaza volumul. Adaugati faina, parmezanul si laptele, treptat, amestecand cu telul pentru a nu se forma cocoloase. Consistenta aluatului trebuie sa fie ca a unei smantani care curge. Adaugati ierburile, sare, piperul si amestecati.

3. In tava de briose se toarna cate un strop de ulei in fiecare locas si introduceti tava in cuptor pentru 5 minute.

4. Scoateti tava din cuptor si turnati repede aluatul in fiecare locas al tavii, incat sa urce pana la doua treimi din inaltimea locasului. Se pune tava la cuptor si se coc sufleurile aproximativ 20 minute pana devin pufoase si rumenite.

5. Stigeti focul si lasati sufleurile in cuptor cu usa intredeschisa pana scade temperatura considerabil dar sa nu se raceasca, astfel evitati riscul sa se lase sufleurile.

6. Se servesc cu parmezan presarat deasupra.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu