Ingrediente:
2 muschiuleti de porc, 1
ceapa potrivita, 1 telina mica, 1 radacina pastarnac , 50 g ghimbir proaspat, 1
legatura coriandru verde, 6-7 frunze de menta, 150 g unt, 200 g smantana, 1
legatura patrunjel, sare, piper.
Mod
de preparare:
1. Curatati telina, pastarnacul si ghimbirul,
spalati-le si puneti-le la fiert in 500ml apa si putina sare. Cand acestea sunt bine fierte, scurgeti-le de apa,
dar pastrati apa si pisati-le ca pentru piure, apoi diluati piureul cu apa in
care au fiert legumele pana ce consistenta acestuia este ca cea a smantanii.
2. Curatati muschiuletul de pielite si de
tendoane, spalati-l, scurgeti-l bine de apa si presarati-l cu sare si piper.
3. Se prajeste muschiuletul in 50 g unt,
intorcandu-l pe toate partile, pana cand se rumeneste bine. Se scoate pe un platou, se acopera cu un capac si
se pastreaza la cald.
4. In alta tigaie incingeti untul ramas si caliti la
foc mic ceapa tocata marunt, pana cand se rumeneste putin. Puneti peste aceasta crema de legume,
adaugati menta, coriandrul si patrunjelul, tocate marunt. Potriviti de sare si
piper si lasati sosul sa fiarba la foc mic 5 minute.
5. Se ia tigaia de pe foc , se adauga smantana
si se omogenizeaza bine sosul.
6. Muschiuletul de porc se serveste cald,
taiat in felii de circa 1-2 cm grosime si se toarna peste acestea sosul aromat.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu