Ingrediente: 6 oua, 1 lingura de unt, 1 lingura de
faina, 1 ceasca de lapte, 2 linguri de branza rasa, sare, piper. Pentru prajit:
3 linguri de untura, 1 ou, faina, pesmet.
Mod de preparare:
1. Se fierb ouale tari. Se curata de coaja si se taie in doua in lungime.
2. Se scot galbenusurile si se zdrobesc intr-un castron cu o lingura de
lemn.
3. Se face un sos de faina bine legat, din o lingura de unt, o lingura de
faina si o ceasca de lapte. Dupa ce s-a
racorit, se amesteca cu galbenusurile, cu doua linguri de branza rasa, sare,
piper.
4. Se umplu jumatatile de albus, dandu-le forma de ou intreg. Se dau prin
faina, ou batut si pesmet si se prajesc in untura. Se servesc cu sos de rosii.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu