Ingrediente: Aluat: 150 g faina, 100 g unt, 100 g
zahar, 1 ou, un praf de sare; caise cat se cer, zahar tos pentru caise;
Compozitie: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina.
Mod de preparare:
1. Se cerce faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune
untul, zaharul, un ou si sare. Se framanta pana se dezlipeste singur de pe
maini.
2. Se intinde o foaie de marimea tavii de copt, se da la cuptor si se
coace pe jumatate.
3. Se pregatesc dinainte caisele,
taiate in doua, necojite.
4. Se scoate tava cu aluat din cuptor si se aseaza
caisele cu partea in care a stat samburele in sus si se umple golul cu putin
zahar tos. Se da din nou la cuptor,
pana ce s-a topit zaharul si fructele incep sa se inmoaie.
5. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la urma
albusurile spuma. Se toarna compozitia in tava, pe langa caise si se coace la
foc potrivit. Se taie calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu