miercuri, 25 februarie 2015

Prajitura cu caise

Ingrediente: Aluat: 150 g faina, 100 g unt, 100 g zahar, 1 ou, un praf de sare; caise cat se cer, zahar tos pentru caise; Compozitie: 3 oua, 3 linguri de zahar, 3 linguri faina.

Mod de preparare:
1. Se cerce faina pe masa de aluat. Se face loc la mijloc si se pune untul, zaharul, un ou si sare. Se framanta pana se dezlipeste singur de pe maini.

2. Se intinde o foaie de marimea tavii de copt, se da la cuptor si se coace pe jumatate.

3. Se pregatesc dinainte caisele, taiate in doua, necojite.

4. Se scoate tava cu aluat din cuptor si se aseaza caisele cu partea in care a stat samburele in sus si se umple golul cu putin zahar tos. Se da din nou la cuptor, pana ce s-a topit zaharul si fructele incep sa se inmoaie.

5. Se freaca galbenusurile cu zaharul, se adauga faina si la urma albusurile spuma. Se toarna compozitia in tava, pe langa caise si se coace la foc potrivit. Se taie calda.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu