Ingrediente: 1,250 kg carne de vita (rasol), zarzavat de supa, 4 l
apa, sare; 100 g slanina, 1 ceapa mica, 1 pahar de vin alb, 2 linguri de bulion
de rosii, 1 frunza de dafin, sare, piper, un varf de lingurita de faina.
Mod de preparare:
1. Se fierbe carnea de vita intr-o oala cu apa, zarzavat de supa si
putina sare. Cand este gata, frageda, se scoate si dupa ce s-a racorit putin, se taie
felii si se aseaza intr-o cratita.
2. Se taie marunt slanina si ceapa si se prajesc usor in alta cratita.
3. Se adauga vinul, bulionul de rosii subtiat cu o ceasca de zeama de
carne, frunza de dafin, sare, piper si un praf de faina. Se lasa sa fiarba
sosul jumatate de ora. Daca ni se pare prea scazut, se mai adauga putin zeama
de carne sau apa.
4. Dupa cele 30 minute, se strecoara sosul peste carne si se lasa sa
fiarba impreuna 20 minute. Se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu