luni, 23 februarie 2015

Rasol cu sos de vin

Ingrediente: 1,250 kg carne de vita (rasol), zarzavat de supa, 4 l apa, sare; 100 g slanina, 1 ceapa mica, 1 pahar de vin alb, 2 linguri de bulion de rosii, 1 frunza de dafin, sare, piper, un varf de lingurita de faina.

Mod de preparare:
1. Se fierbe carnea de vita intr-o oala cu apa, zarzavat de supa si putina sare. Cand este gata, frageda, se scoate si dupa ce s-a racorit putin, se taie felii si se aseaza intr-o cratita.


2. Se taie marunt slanina si ceapa si se prajesc usor in alta cratita.

3. Se adauga vinul, bulionul de rosii subtiat cu o ceasca de zeama de carne, frunza de dafin, sare, piper si un praf de faina. Se lasa sa fiarba sosul jumatate de ora. Daca ni se pare prea scazut, se mai adauga putin zeama de carne sau apa.

4. Dupa cele 30 minute, se strecoara sosul peste carne si se lasa sa fiarba impreuna 20 minute. Se serveste fierbinte, cu garnitura de legume.

Pofta buna!

Nu aruncati zeama de carne care va ramane. O puteti turna in caserole de marime potrivita, cu capac si o congelati. Astfel o puteti folosi ca baza de gatit la alte retete.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu