Ingrediente: 2
kg rosii, 1 capatana usturoi, 1-2 ardei iuti, 100 ml ulei de masline, frunze
proaspete de busuioc, busuioc uscat, oregano uscat, sare.
Mod de preparare:
1. Se taie
rosiile in jumatate si se scot semintele. Dupa ce au fost curatate de seminte
puneti rosiile intr-o tava tapetata cu hartie de copt.
3. Introduceti tava in cuptor, la o temperatura de 150 grade Celsius si lasati-le sa se coaca circa 4 ore. Rosiile trebuie sa se usuce, fara sa se arda complet.
4. Asezati rosiile intr-un borcan curat, adaugand printre ele usturoi curatat, ardeii iuti si frunzele de busuioc. Dupa ce ati umplut borcanul, acoperiti continutul cu ulei de masline.
5. Pentru a se pastra peste iarna depozitati-le intr-un loc racors si umbros.
6. Utilizare: rossile uscate si conservate in ulei de masline pot fi folosite pentru diferite salate sau chiar simple, pe tartine de paine.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu