Ingrediente: 400 de grame de paste penne, 2 dovlecei, 2 vinete mici, 2 ardei rosii copti si decojiti, 400 de grame de rosii cherry, 4 cepe, 2 catei de usturoi, 18 bulgari de mozzarella, 100 ml de ulei de masline, 1 lingura cu cimbrisor maruntit, 4 frunze de busuioc, sare, piper.
Mod de preparare:
1. Spalati dovleceii si vinetele si taiati-le in doua, apoi in felii
groase de jumatate de centimetru. Curatati cepele si usturoiul si tocati-le
marunt. Taiati ardeii in fasii fine.
2. Incalziti doua linguri cu ulei in tigaie, puneti usturoiul si ceapa sa
se caleasca usor timp de 5 minute, dupa care scottie-le din tigaie. Adaugati
putin ulei, prajiti dovleceii tot cam 5 minute si ii scoateti din tigaie. Schimbati
uleiul si rumeniti vinetele. Dupa ce le scoateti si pe acestea, puneti rosiile
la calit in restul de ulei, fara sa se faramiteze, scurgeti-le si asezati-le deoparte.
3. Puneti din nou in tigaie toate
celelalte legume. Potriviti de sare si
piper, presarati cu cimbrisor, acoperiti si lasati sa se caleasca timp de 20 de
minute, fara a pune capacul. Adaugati rosiile in tigaie si continuati
inabusirea timp de alte 5 minute.
4. Intre timp, puneti la fiert pennele in apa multa, cu sare, aproximativ
10 minute, dupa care scurgeti-le. Mutati-le intr-o salatiera, stropiti-le cu
putin ulei si amestecati. Adaugati legumele fierte peste paste, amestecati,
ornati cu bulgari de mozzarella si frunze de busuioc, dupa care se serveste cat
este calda.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu