Ingrediente: 1 cana
orez, 2 cani apa, 1 cutie mazare, 1 cutie porumb, 1 cutie ciuperci, 1 catel de
usturoi, 2 cepe de apa, 1 borcanel smantana slaba (150-200 g), 1 lingura otet
balsamic, verdeata proaspata, nucsoara, proaspat macinata, sare, piper, dupa
gust ulei.
Mod de preparare:
1. Caliti orezul in ulei incins, adaugati apa si introduceti vasul la
cuptor, timp de 30-40 de minute.
2. Taiati ceapa de apa, pestisori fini. Asezati-o intr-un bol si frecati
ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adaugati otetul balsamic si amestecati.
3. Mazarea scursa bine, porumbul si
ciupercile, scurse, taiate le caliti cateva minute in ulei foarte incins. Le
adaugati peste ceapa si amestecati usor.
4. Adaugati verdeata, sarea,
piperul si nucsoara macinata proaspat.
5. Scoateti orezul din cuptor si
lasati-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, turnati peste el putin lapte dulce si amestecati-l
usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va
evapora.
6. Lasati orezul sa se racoreasca bine si adaugati smantana si amestecati
usor. Combinati cele doua
compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea
si porumbul. Daca doriti puteti sa
adaugati ceapa verde si tulpini de telina tocate. Se serveste rece.
Comentarii
Trimiteți un comentariu