miercuri, 11 februarie 2015

Salata cu orez, mazare, porumb si ciuperci

Ingrediente: 1 cana orez, 2 cani apa, 1 cutie mazare, 1 cutie porumb, 1 cutie ciuperci, 1 catel de usturoi, 2 cepe de apa, 1 borcanel smantana slaba (150-200 g), 1 lingura otet balsamic, verdeata proaspata, nucsoara, proaspat macinata, sare, piper, dupa gust ulei.


Mod de preparare:
1. Caliti orezul in ulei incins, adaugati apa si introduceti vasul la cuptor, timp de 30-40 de minute.

2. Taiati ceapa de apa, pestisori fini. Asezati-o intr-un bol si frecati ceapa cu mana, adaugand si un praf de sare. Adaugati otetul balsamic si amestecati.

3. Mazarea scursa bine, porumbul si ciupercile, scurse, taiate le caliti cateva minute in ulei foarte incins. Le adaugati peste ceapa si amestecati usor.

4. Adaugati verdeata, sarea, piperul si nucsoara macinata proaspat.

5. Scoateti orezul din cuptor si lasati-l sa se racoreasca putin. Daca este foarte legat, turnati peste el putin lapte dulce si amestecati-l usor, ca sa se desfaca, bob cu bob. Fiind fierbinte, excesul de lichid se va evapora.

6. Lasati orezul sa se racoreasca bine si adaugati smantana si amestecati usor. Combinati cele doua
compozitii: orezul si ceapa, ciupercile, mazarea si porumbul. Daca doriti puteti sa adaugati ceapa verde si tulpini de telina tocate. Se serveste rece.

Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu