Ingrediente: 400 g piept de pui afumat, 250 g fasole
boabe fiarta, 250 g fasole pastai fiarta, 10 fire de ceapa verde, 400 g rosii cherry,
4 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri zeama de grepfrut, 1/2
lingurita zahar, frunze verzi de telina, 50 g alune, sare, piper.
Mod de preparare:
1. Pieptul de pui afumat (fara pielita) se taie felii mici si subtiri;
acestea se pun intr-un castron. Se adauga boabele si pastaile de fasole fierte.
2. Ceapa verde se curata, se spala si se taie inele de 3-4 cm, care se pun
in castron impreuna cu rosiile cherry, spalate si taiate in patru.
3. Uleiul, zeama de lamaie si de grepfrut, zaharul, sarea si piperul (mai
mult) se bat intr-un castronel, cu un tel, pana se obtine un sos vinegret
omogen.
4. Acesta se toarna peste componentele din castron si totul se
omogenizeaza.
5. Salata se lasa minimum 15 minute, ca sa se patrunda gusturile, dupa
care se poate servi, ornata cu
frunze verzi de telina si
presarata cu alune pisate mare.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu