luni, 23 februarie 2015

Salata de fasole cu piept de pui afumat

Ingrediente: 400 g piept de pui afumat, 250 g fasole boabe fiarta, 250 g fasole pastai fiarta, 10 fire de ceapa verde, 400 g rosii cherry, 4 linguri ulei, 2 linguri zeama de lamaie, 2 linguri zeama de grepfrut, 1/2 lingurita zahar, frunze verzi de telina, 50 g alune, sare, piper.

Mod de preparare:
1. Pieptul de pui afumat (fara pielita) se taie felii mici si subtiri; acestea se pun intr-un castron. Se adauga boabele si pastaile de fasole fierte.


2. Ceapa verde se curata, se spala si se taie inele de 3-4 cm, care se pun in castron impreuna cu rosiile cherry, spalate si taiate in patru.

3. Uleiul, zeama de lamaie si de grepfrut, zaharul, sarea si piperul (mai mult) se bat intr-un castronel, cu un tel, pana se obtine un sos vinegret omogen.

4. Acesta se toarna peste componentele din castron si totul se omogenizeaza.

5. Salata se lasa minimum 15 minute, ca sa se patrunda gusturile, dupa care se poate servi, ornata cu
frunze verzi de telina si presarata cu alune pisate mare.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu