Ingrediente: 250 g carne de pui fiarta, o bucata telina
fiarta (100 g), 1 gulie mov sau alba fiarta (200 g), 1 mar (150 g), 50 g mazare
fiarta, 3 oua fierte, 1 lamaie, 1 lingura boia dulce.
Sosul tartar: 6 linguri maioneza, 2 linguri mustar, 2
linguri smantana, 1 lingurita zahar, 1 lingurita otet de fructe, sare si piper.
Mod de preparare:
1. Pentru prepararea sosului tartar: intr-un castron,
se pun maioneza, mustarul, smantana, zaharul, otetul, sarea si piperul. Se
amesteca totul cu un tel, pentru omogenizare. Jumatate din cantitatea de sos tartar
se pune deoparte, pentru ornare. Restul
sosului ramane in castron.
2. Taiati cubulete carnea de pui, telina si gulia, toate
fierte. Merele se spala, se curata de coaja, se indeparteaza semintele,
iar fructele se taie cuburi mici.
3. Carnea, telina, gulia, mazarea si merele se pun in castronul cu sos
tartar si se amesteca bine.
4. Se iau 5 cupe cu picior. Se
trece o felie de lamaie pe buza lor, iar fiecare cupa se trece cu buza prin
boia de ardei. In cupe se pune salata
preparata, iar deasupra salatei se orneaza cu 1-2 lingurite din sosul tartar
pastrat.
5. In mijlocul fiecarei cupe se pune cate o jumatate de ou fiert. Pe buza
cupei cu boia se fixeaza o rondela de lamaie. Cupele cu salata se pastreaza la
rece pana la servire.
Pofta buna!
Comentarii
Trimiteți un comentariu