marți, 3 februarie 2015

Salata de ton cu ridichi

Ingrediente: 1 legatura medie de ridichi proaspete, 1 conserva de 200 g ton bucati in ulei de masline, 1 lingurita de hrean razuit, 1 lingura sos de soia, zeama de la jumatate de lamaie, frunze de salata, spanac sau rucola, rosii, frunze de patrunjel, piper negru proaspat macinat.


Mod de preparare:
1. Alegeti cu atentie frunzele de salata si le spalati cu atentie, bucata cu bucata si apoi le rupeti (nu le taiati!) cu mana. Puneti salata intr-un bol mare.

2. Adaugati conserva de ton bucati (daca nu aveti ton bucati in ulei de masline, nu utilizati sosul din conserva) in bol, peste salata.

3. Spalati ridichile si feliati-le cat mai subtire cu ajutorul unui cutit bine ascutit sau le puteti da pe razatoare, dupa care le adaugati in bolul mare.

4. Spalati rosiile si taiati-le in sferturi si adaugati-le in bol.

5. Intr-un bol mai mic puneti hreanul razuit, sosul de soia, zeama de lamaie si piperul proaspat macinat. Amestecati bine si apoi turnati peste salata. Puneti frunzele de patrunjel si ulei de masline (doar daca conserva de ton a fost fara ulei de masline) si amestecati totul, cu grija, fara a sfarma bucatile de ton.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu