duminică, 8 februarie 2015

Salata de varza alba cu susan

Ingrediente: 400 g de varza alba tocata, 100 g de branza gen svaiter, 1 mar acru, 75 g de stafide, 50 g de susan prajit, 1/2 lamaie, 1 lingura cu mustar, 1 lingura cu otet, 4 linguri cu ulei, sare, piper.


Mod de preparare:
1. Amestecati intr-un castron un praf de sare, piper macinat, mustar si otet. Turnati uleiul si omogenizati totul cu furculita.

2. Puneti varza si stafidele intr-o salatiera, stropiti cu otet si amestecati usor, dupa care puneti totul
deoparte. Daca va place varza mai moale, frecati varza tocata cu putina sare.

3. Intre timp, taiati branza cubulete. Spalati si stergeti marul. Fara sa-i curatati coaja, taiati-l in felii foarte subtiri, pe care le stropiti cu sucul lamaii stoarse, pentru a preveni innegrirea lor.

4. Exact inainte de servire, adaugati in salatiera cubuletele de branza si feliile de mar, amestecati bine,
presarati deasupra susan si serviti imediat.


Pofta buna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu