Spaghete cu scoici si sos de vin

Ingrediente: 400 g spaghete, 50 ml ulei de masline, 50 g unt, 50 g parmezan, 300 g scoici marinate, 2 cepe mici, 2 catei de usturoi, 200 ml vin alb, 1 lingurita oregano uscat, 1 varf de cutit nucsoara, 1 legatura patrunjel, 6-7 frunze de busuioc, sare, piper.


Mod de preparare:
1. Puneti la fiert spaghetele in 2 l apa in care ati adaugat 2 linguri de ulei si 1 lingurita rasa cu sare, apoi cand acestea sunt fierte, scurgeti-le de apa. Puneti untul peste paste si amestecati bine, acoperiti-le cu un capac si pastrati-le la cald.

2. Separat, caliti in uleiul de masline ramas ceapa curatata, spalata si tocata marunt. Cand aceasta incepe sa se inmoaie, adaugati usturoiul tocat marunt si mai lasati pe foc mic 1 minut.

3. Puneti apoi in tigaie scoicile, caliti-le 1 minut la foc mic, apoi adaugati vinul. Amestecati bine, acoperiti tigaia cu un capac si lasati sa fiarba la foc mic 5-6 minute.

4. Puneti apoi nucsoara, oregano si potriviti de sare si piper. Asezati scoicile cu sosul acestora peste spaghetele fierte, puneti vasul pe foc si mai lasa 2-3 minute la foc iute.

5. Serviti pastele fierbinti cu parmezan si patrunjel tocat, presarat pe deasupra si ornati cu frunze de busuioc.
Atentie! Consumati numai scoicile care s-au deschis. Cele inchise aruncati-le.


Pofta buna!

Comentarii